Går av og hudfletter Johnson: - Politisk vandalisme

Arbeid- og likestillingsminister Amber Rudd fikk nok.

SPLID: Lørdag kveld var nok nok for Amber Rudd; hun trakk seg fra regjeringen. Her sitter hun bed siden av Boris Johnson under et pressemøte i forkant av valget i 2017. Foto: Bruce Adams / ANL / REX / NTB scanpix
SPLID: Lørdag kveld var nok nok for Amber Rudd; hun trakk seg fra regjeringen. Her sitter hun bed siden av Boris Johnson under et pressemøte i forkant av valget i 2017. Foto: Bruce Adams / ANL / REX / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Lørdag kveld trakk den britiske ministeren Amber Rudd seg fra regjeringen. Det ble det foreløpig siste i en lang rekke slag mot statsminister Boris Johnson.

For det er svært dramatiske tider i britisk politikk. Datoen 31. oktober, som etter planen skulle ha vært den endelige datoen da Storbritannia gikk ut av EU, har hengt over politikerne siden i vår, men den siste uka har som kjent endret litt på både det ene og det andre i britisk politikk.

Spesielt innad i det konservative partiet har det vært mannefall, der en rekke profilerte politikere enten har blitt sparket ut av partiet, eller selv har valgt å trekke seg.

Mistet flertallet

For å ta det i kronologisk rekkefølge: Det hele begynte med at Boris Johnson bestemte seg for å suspendere det britiske parlamentet i over en måned, for å forberede trontalen.

At parlamentet blir stengt i forberedelsen til en trontale er ikke uvanlig, men det er ikke vanlig at parlamentet er stengt over en måned, og timingen ble også kritisert. Parlamentet skal være stengt fra mandag og fram til 14. oktober, noe som ga det britiske parlamentet svært dårlig tid for å unngå en brexit uten avtale 31. oktober.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer