Går av på 3,69

Med galgenhumor etter katastrofale meningsmålinger antyder Odd Roger Enoksen at han skal vurdere å gå av som partileder hvis Sp ikke får mer enn 3,69 prosent oppslutning i høstens valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han prøvde på en pressekonferanse i går å forklare hvorfor velgerne rømmer partiet - på tross av at EU-motstanden fortsatt er sterk og det snakkes om distriktsopprør. På spørsmål om ikke Enoksen hadde vurdert sin egen rolle som partileder, nølte han.

- Kan jeg si dette? spurte han sine to nestledere ved siden av seg før han fortsatte:

- I morges spøkte jeg med at jeg skal vurdere min stilling hvis valgresultatet ender under 3,69 prosent, sa Enoksen med henvisning til Thorbjørn Jaglands 36,9-ultimatum til velgerne i 1997.

Sp ville mistet samtlige mandater på Stortinget med den svake oppslutningen partiet får på Opinions partibarometer for juni. Bare 3,4 prosent sier de vil stemme på partiet, som i glansdagene under EU-kampen så tjuetallet på målingene. Ledelsen i Sp virket rådville på gårsdagens pressekonferanse og hadde ingen god forklaring på hvorfor velgerne rømmer partiet.

- Det er et paradoks at ikke vi fanger opp strømningene i folket både når det gjelder EU og distriktsopprør. En av årsakene kan være at det er vanskelig for oss å nå gjennom i skatte- og avgiftsdebatten som har vært så sterk i det siste, sa Enoksen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer