Går av på 3,69

Med galgenhumor etter katastrofale meningsmålinger antyder Odd Roger Enoksen at han skal vurdere å gå av som partileder hvis Sp ikke får mer enn 3,69 prosent oppslutning i høstens valg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han prøvde på en pressekonferanse i går å forklare hvorfor velgerne rømmer partiet - på tross av at EU-motstanden fortsatt er sterk og det snakkes om distriktsopprør. På spørsmål om ikke Enoksen hadde vurdert sin egen rolle som partileder, nølte han.

- Kan jeg si dette? spurte han sine to nestledere ved siden av seg før han fortsatte:

- I morges spøkte jeg med at jeg skal vurdere min stilling hvis valgresultatet ender under 3,69 prosent, sa Enoksen med henvisning til Thorbjørn Jaglands 36,9-ultimatum til velgerne i 1997.

Sp ville mistet samtlige mandater på Stortinget med den svake oppslutningen partiet får på Opinions partibarometer for juni. Bare 3,4 prosent sier de vil stemme på partiet, som i glansdagene under EU-kampen så tjuetallet på målingene. Ledelsen i Sp virket rådville på gårsdagens pressekonferanse og hadde ingen god forklaring på hvorfor velgerne rømmer partiet.

- Det er et paradoks at ikke vi fanger opp strømningene i folket både når det gjelder EU og distriktsopprør. En av årsakene kan være at det er vanskelig for oss å nå gjennom i skatte- og avgiftsdebatten som har vært så sterk i det siste, sa Enoksen.

Han er ikke i tvil om hva som skal redde partiet: Knallhardt kjør på EU-saken.

<B>STYGGE MÅLINGER:</B> Sp-leder Odd Roger Enoksen prøver fortvilt å løfte EU-saken inn i valgkampen for å vinne velgerne tilbake. På siste meningsmåling raste partiet ned til 3,4 prosent.