Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går av på grunn av Blair

Bistandsminister Claire Short forlater Tony Blairs regjering fordi hun skammer seg over holdningen hans.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

-Jeg er redd forsikringene du ga meg om behovet for at et FN-mandat skulle legitimere en irakisk regjering, er blitt brutt, skrev hun i oppsigelsen til statsministeren.

- FN-resolusjonen som du og utenriksminister Jack Straw har forhandlet fram i så stor hemmelighet, er i strid med de forsikringene jeg har gitt i Underhuset og andre steder om behovet for en FN-ledet prosess i Irak, skrev Short.

- Dette gjør min stilling umulig.

Bare en time etter at hun gikk av, ble en av hennes nærmeste medarbeidere, Valerie Amos, utnevnt til ny bistandsminister.

Skammer seg over Blair

Storbritannias tidligere utenriksminister Robin Cook gikk av som leder i Underhuset i mars fordi statsminister Blair sluttet seg til de amerikanske krigsplanene i Irak.

Det var ventet at utenriksminister Straw senere mandag ville orientere Underhuset om et amerikansk resolusjonsforslag som skal legges fram i FNs sikkerhetsråd.

I forslaget tar USA til orde for å oppheve FN-sanksjonene og overføre Iraks oljeinntekter til et fond under USAs kontroll. FN skal ifølge dette forslaget bare få en marginal rolle i gjenoppbyggingen av Irak.

- Jeg mener forslaget er i strid med folkeretten og jeg tror ikke det blir vedtatt. Derfor bidrar det bare til internasjonal splittelse og svekkelse av FN, sa Short mandag.

- Jeg skammer meg over den holdningen vi inntar, sa Short.

- Jeg har forsøkt å være konstruktiv, men jeg kan ikke forsvare dette.

MISFORNØYD: Bistandsminister Claire Short er så misfornøyd med Tony Blair at hun trekker seg fra regjeringen.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media