Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går av som Telenor-sjef

Berit Svendsen går av som sjef for Telenor Norge.

GÅR AV: Berit Svendsen går av som som sjef i Telenor Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
GÅR AV: Berit Svendsen går av som som sjef i Telenor Norge. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Berit Svendsen går av som administrerende direktør i Telenor Norge. Det opplyser selskapet i en pressemelding.

- Jeg forlater Telenor med en stolthet over å ha bidratt positivt til selskapets utvikling og vekst gjennom 30 år, sier Berit Svendsen, som har vært ansatt i Telenor siden 1988.

Svendsen har ledet Telenors virksomhet i Norge siden 2011. I 2017 fikk hun også ansvar for Danmark og Sverige, og hun sitter i selskapets konsernledelse.

Ny direktør

I presssemeldinga skriver Svendsen at hun, «sammen med fantastiske kollegaer har bidratt til å ta Telenor til nye høyder».

- Og dette har blitt lagt merke til fra utsiden. Jeg ønsker alle mine venner og kollegaer lykke til, skriver hun.

Styret i Telenor Norge har utnevnt Petter-Børre Furberg som ny administrerende direktør for virksomheten i Norge.

Telenor-sjef Sigve Brekke har lenge forsøkt å bytte ut Berit Svendsen, som leder Telenor Skandinavia, opplyste kilder til NRK tidligere i august.

Svendsen var en av Brekkes konkurrenter da han fikk toppjobben i konsernet i 2015, skriver NTB.

Takket nei

I vår og sommer skal han ha tilbudt henne alternative jobber i Telenor.

Et av tilbudene Berit Svendsen fikk i vår, var ifølge NRK å lede Telenors datterselskap dtac i Thailand.

På forsommeren takket Svendsen nei til tilbudet, og Alexandra Reich ble utnevnt til selskapets nye Thailand-sjef. Svendsen skal også ha vært uinteressert i andre jobber i Telenor-konsernet.

NRK spurte da Brekke om det foregikk diskusjoner rundt Svendsens framtid i selskapet.

Han svarte via sin kommunikasjonssjef at «alle ansatte i Telenor har jevnlige samtaler med sine ledere om roller og karrierevei. Det har jeg selvsagt med min konsernledelse også. (...) Den dialogen er et forhold mellom den enkelte ansatte og leder, og det kommenterer vi ikke på».

- Markant lederskikkelse

I dagens pressemelding skriver Brekke at han «har forsøkt å finne en god løsning tilpasset Berits egne ønsker, og samtidig sikre utvikling av kompetanse og erfaring både for henne og andre».

- Siden Berit selv har vist et stort engasjement for å arbeide videre med Skandinavia og jeg ønsket å beholde henne i konsernledelsen, var nettopp ett av tilbudene å fortsette som sjef for denne regionen og overta etter meg som styreleder i Telenor Norge, sier Sigve Brekke, konsernsjef i Telenor i en pressemelding.

- Berit Svendsen har vært en markant lederskikkelse i Telenor i en årrekke, og hun har gjort en stor innsats for selskapet og oppnådd gode resultater. Jeg har virkelig ønsket å ha med Berit videre. Jeg er lei meg for at vi ikke har lyktes med å få Berit til å ta en av disse rollene, sier Brekke.

Konserntillitsvalgt Esben Smistad i Telenor beklager at Berit Svendsen (55) må gå fra Telenor, men vil ikke kommentere prosessen rundt hennes avgang.

Smistad er konserntillitsvalgt for 1.000 organiserte i El og IT Forbundet i Telenor i Norge. Tirsdag morgen hadde han fått en rekke henvendelser fra sine medlemmer.

– Folk er sjokkerte over at hun går, sier Smistad til NTB.

Dagbladet kommer med mer

Hele Norges coronakart