Anita Krohn Traaseth

Går av uka etter «frikjennelsen»: - Det var veldig overraskende

I går ringte Anita Krohn Traaseth Innovasjon Norge-styrelederen. I dag informerte hun de ansatte på et allmøte om at hun går av.

GÅR AV: Anita Krohn Traaseth er ferdig som administrerende direktør i Innovasjon Norge. Nå skal hun ha fått ny jobb som styreleder i et norsk vekstselskap. Her er hun avbildet på det norsk-kinesiske toppmøtet i Beijing i oktober. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
GÅR AV: Anita Krohn Traaseth er ferdig som administrerende direktør i Innovasjon Norge. Nå skal hun ha fått ny jobb som styreleder i et norsk vekstselskap. Her er hun avbildet på det norsk-kinesiske toppmøtet i Beijing i oktober. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Administrerende direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth (46), er ferdig som toppsjef i det statlige innovasjonsselskapet.

Det annonserte Krohn Traaseth i en melding i dag.

Krohn Traaseth slutter ikke umiddelbart i stillingen, men det var en svært overraskende beskjed styreleder Gunnar Bovim mottok i går kveld.

- Det var veldig overraskende for meg. Hun meddelte det til meg i går kveld, og jeg tror det fra hennes side var et gjennomtenkt valg. Hun ville meddele det til meg og informere de ansatte på et allmøte i dag, sier Bovim til Dagbladet.

Har fått ny jobb

Traaseth blir nå partner i et norsk vekstselskap.

- Forklaringen er at hun har fått seg jobb i et annet selskap og ønsker å drive videre med det. Det er den forklaringen jeg har fått. Dette var ikke noe initiativ fra styret, sier Bovim om fratredelsen.

Det har stormet rundt Krohn Traaseth og Innovasjon Norge det siste året. Spesielt ansettelsen av Ferd-arving Katharina Andresen og direktør Anita Krohn Traaseths rekruttering av ny ledergruppe i 2014 og 2015 har fått stor oppmerksomhet i mediene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer