Går av

Direktør Long Litt Woon går av i april, etter lengre tids uro ved Likestillingssenteret.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Long bekrefter overfor Dagbladet at hun slutter i løpet av våren, og dermed ikke står løpet ut fram til Likestillingssenteret skal nedlegges fra årsskiftet. Dagbladet får opplyst at det har vært mye uro ved senteret som følge av Longs lederstil.

- Jeg har sagt fra til styret at jeg ønsker å trekke meg i vår. Likestillingssenteret var imot den nye modellen som nå ser ut til å bli vedtatt, men tar selvsagt dette til etterretning. Det er unaturlig for meg å være med videre.


- Har avgangen også med samarbeidsproblemer og din lederstil å gjøre?

- Det er naturlig at det blir uro i en organisasjon som er truet av nedleggelse. Dette er en prosess som startet før jeg kom. At jeg slutter allerede i vår, før min kontrakt går ut til sommeren, er fordi jeg har til gode ferie blant annet, sier Long til Dagbladet.

Hun begynte som likestillingsdirektør 1. desember 2003, og går dermed av etter mindre enn halvannet år.

Hadde gravøl

I går hadde senteret gravøl med champagne for å markere nedleggelsen og feire sin egen kampinnsats.

Likestillingssenteret blir fra 1. januar 2006 slått sammen med Likestillingsombudet og Senter mot etnisk diskriminiering.


Fra nyttår blir det hetende Likestillings- og diskrimineringsombudet.

Barne- og familiedepartementet er gjort kjent med at det har vært problemer knyttet til Long Litt Woons lederstil i Likestillingssenteret, men denne informasjonen har ikke kommet via formelle kanaler.

Ikke informert

Direktøren for Likestillingssenteret står ansvarlig overfor styret, og departementet forholder seg til styret. Styret har ikke informert om arbeidsmiljøet i Likestillingssenteret, men ledelsen i departementet er likevel blitt informert.

Styreleder i Likestillingssenteret, Liv Rosmer Fisknes, var ikke tilgjengelig for kommentar i går.

SLUTTER: Likestillingdirektør Long Litt Woon har foreløpig ikke nye planer for hva hun skal begynne med.