- Går Braathenas-flyet til Molde?

Braathen-passasjerene kan puste lettet ut. Eller kan de det? Mange av dem som var innom Braathens billettkontor på Oslo S i dag, dro skuffet hjem. Det tar tid å få en hel Braathen-flåte på vingene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Da streiken var over klokken seks i dag tidlig, måtte Braathen-ledelsen prioritere. Hvilke destinasjoner skal vi fly til med de første flyene?

Det ble Ålesund, Molde og Kristiansund, fordi dit er det bare Braathen som flyr.

Halve høstferien i vasken

- Går flyene fra Trondheim til Oslo?

Trønderen i tredveårene er for optimistisk. Salgskonsulent Jarle Instebø kan ikke love noenting. Og da er trondheimsmannen like langt, for datteren hans har høstferie, er syv år, og venter fortsatt på Oslo-billett. Det har hun gjort siden tirsdag. Hun kan ikke reise på ubekreftet billett - fordi hun «flyr alene».

- Jeg har prøvd alt, forklarer faren. - Til og med Widerøe til Torp.

Men nå er det bare å vente og se, forklarer Instebø i skranken.

- Hadde det ikke vært for flyverne i Braathen..., mumler trønderen og takker for seg.

- Går flyet til Molde 13.30? spør en hektisk forretningskvinne.

- Ja, det er satt opp.

- Supert! puster blondinen og løper mot flytoget.

I det nye billettkontoret til Braathen er det ikke fullt så hektisk. De lange køene er borte med streiken. Kunder som i hopet seg opp for å booke om billetter til SAS-avganger, nøyer seg med å sjekke om flyet deres går.

- Vent og se

Klokken er snart tolv, og det ser fremdeles mørkt ut for Trondheim- og Tromsø-passasjerene. Braathen-flåten har fortsatt bare såvidt begynt å fly igjen, og destinasjonene er ikke prioritert.

- Rådet vi gir, er å dra ut på Gardermoen og vente og se. Hva annet kan de gjøre? SAS-flyene er fulle alle sammen, sier Instebø, men bedyrer at flyene vil bli flere og avgangene mer forutsigelige utover ettermiddagen og kvelden.

En dame skal til Evenes klokken 18.00, men flyet hennes er ikke satt opp forløpig. Instebø forklarer diplomatisk:

- Streiken ble avlyst klokken seks i dag, og siden da har det blitt jobbet intenst. De har måttet prioritere morgenfly og destinasjoner som ikke har annen forbindelse. Forløpig er ingenting satt opp til Evenes.

Damen som skal til Evenes smiler tappert og følger rådet om å ta sjansen «der oppe» (på Gardermoen).