- Går denne bussen til El Paso, Texas?

Gutta i bandet Spiral Architect dro av gårde med bussen i går kveld. De skal til El Paso, Texas, for å spille inn plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Første etappe gikk med buss til Göteborg. I dag tidlig satte de seg på fly til Zürich. Turen deretter går til New York, Dallas og så - omsider - El Paso. På grunn av streiken blir reisen 12 timer lengre enn planlagt. Nå må de reise i 32 timer.

- Håper vi rekker flyforbindelsene. Vi betaler 5000 kroner døgnet for platestudioet i El Paso, sa gutta i Spiral Architect. Øyvind Hægeland, Kaj Gornitzka, Steinar Gundersen, Lars Norberg og Asgeir Michelsen var blant de mange som troppet opp på Oslo bussterminal for å ta bussen til Göteborg klokka 18.30 i går kveld. To ekstrabusser måtte til for å få med alle passasjerene.

Stuet kofferter

- Vi har operert med plassgaranti i ti år. Nå blir denne garantien virkelige satt på prøve. Men vi har støvsugd Sør-Norge for busser. Det finnes knapt en eneste ledig buss sør for Bodø, sa Ådne Svendsen, viseadministrerende direktør i Nor-Way Bussekspress AS.

I går kveld sto han selv og stuet kofferter langt inne i bagasjerommet i en av göteborgsbussene. Vanligvis har han 250 busser i trafikk landet over. På grunn av streiken regner han med å ha mellom 600 og 700 busser i sving.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer