- Går denne bussen til El Paso, Texas?

Gutta i bandet Spiral Architect dro av gårde med bussen i går kveld. De skal til El Paso, Texas, for å spille inn plate.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Første etappe gikk med buss til Göteborg. I dag tidlig satte de seg på fly til Zürich. Turen deretter går til New York, Dallas og så - omsider - El Paso. På grunn av streiken blir reisen 12 timer lengre enn planlagt. Nå må de reise i 32 timer.

- Håper vi rekker flyforbindelsene. Vi betaler 5000 kroner døgnet for platestudioet i El Paso, sa gutta i Spiral Architect.
Øyvind Hægeland, Kaj Gornitzka, Steinar Gundersen, Lars Norberg og Asgeir Michelsen var blant de mange som troppet opp på Oslo bussterminal for å ta bussen til Göteborg klokka 18.30 i går kveld. To ekstrabusser måtte til for å få med alle passasjerene.

Stuet kofferter

- Vi har operert med plassgaranti i ti år. Nå blir denne garantien virkelige satt på prøve. Men vi har støvsugd Sør-Norge for busser. Det finnes knapt en eneste ledig buss sør for Bodø, sa Ådne Svendsen, viseadministrerende direktør i Nor-Way Bussekspress AS.

I går kveld sto han selv og stuet kofferter langt inne i bagasjerommet i en av göteborgsbussene. Vanligvis har han 250 busser i trafikk landet over. På grunn av streiken regner han med å ha mellom 600 og 700 busser i sving.

Til London, uansett

- Vi skal til London koste hva det koste vil, sier kameratene John Pedersen (18) og Roger Corneliussen (17). Hovedmålet med ukesturen er vokskabinettet. Men før de kom så langt, måtte de en strafferunde via Göteborg og København i dag.

Vennene reiste fra Haugesund torsdag. Etter en overnatting i Tønsberg kom de til Oslo i går. Da først gikk det opp for dem at streiken satte kjepper i hjulene.

- Vi bruker mellom 7000 og 8000 kroner ekstra på nye flybilletter og busstur til Göteborg, sier kameratene.

Svenskeflukt

Ina Helle steg også om bord i en av göteborgsbussene. Hun skal tilbringe to ferieuker i Hellas.

- Følget mitt reiste en dag før tida fra Stavanger slik at vi ikke taper noe tid, forteller hun. I stedet for avgang fra Sola klokka fire natt til i dag, ble avgangen klokka fire på natta fra Göteborg.

Men de aller fleste som gikk på bussen til Göteborg i går kveld, var svensker som skulle hjem.

- Det blir Texas i kveld når bussen til Stockholm skal gå, sa Ådne Svendsen i Nor-Way Bussekspress i går. Allerede tidlig på kvelden hadde han solgt 70 billetter til avgangen klokka 23, mot normalt ingen.