«Går det bra?» «Nei, det gjør det ikke. Ikke i det hele tatt»

Den tiltalte ekspolitimannen hadde store vanskeligheter med å gjennomføre rekonstruksjon med Kripos. Han brøt også sammen under videoavspilling i retten.

VANSKELIG REKONSTRUKSJON: Den tiltalte ekspolitimannen hadde store problemer med å gjennomføre rekonstruksjonen på Breviksbrua 12. september i fjor. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET
VANSKELIG REKONSTRUKSJON: Den tiltalte ekspolitimannen hadde store problemer med å gjennomføre rekonstruksjonen på Breviksbrua 12. september i fjor. Foto: PER FLÅTHE / DAGBLADET Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

SKIEN (Dagbladet): Den 42-årige ekspolitimannen som er tiltalt for å ha etterlatt avdøde Linn Madelen Bråthen (33) i en hjelpeløs situasjon, har store vanskeligheter med å se en video Kripos viser Nedre Telemark tingrett. Tidvis gjemmer han hodet i hendene eller ser bort fra skjermen.

Må ta pause Kripos-overbetjent Arnfinn Sandstad ledet rekonstruksjonen av hendelsene på Breviksbrua natt til 3. august i fjor. Rekonstruksjonen bygger på framstillingen til den da drapssiktede politimannen, og går detaljert igjennom hendelsesforløpet fra han og Bråthen går opp på brua, til Bråthen ender i vannet åtte minutter seinere. Hele rekonstruksjonen ble filmet, og videoen vises fram i retten.

«Og så hører jeg plasket», sier politimannen gråtkvalt i videoen der han står oppe på brua ved siden av dokka som skal forestille Bråthen.

«Går det bra?» spør Sandstad. «Nei, det gjør det ikke. Ikke i det hele tatt», svarer politimannen, som må ta en pause.

Tror han lyver På videoen beskriver politimannen i detalj hvordan han skal ha fått stein i skoen og deretter snublet mens han og Bråthen var på vei over mot Brevik-sida. I mellomtida klatret Bråthen opp på bruas rekkverk. Etter å ha fått forsikringer om at hun ikke kom til å hoppe, snudde han og gikk mot Stathelle-sida. Men da hoppet den 33-årige kvinnen i vannet, ifølge hans forklaring.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer