BOLIGPRISENE: Konsernsjef i OBOS, Martin Mæland, tror på en moderat prisoppgang i høst. FOTO: INGAR STORFJELL
BOLIGPRISENE: Konsernsjef i OBOS, Martin Mæland, tror på en moderat prisoppgang i høst. FOTO: INGAR STORFJELLVis mer

Går det mot en myk landing for boligprisene?

OBOS-boliger i hele landet ble billigere i juni. OBOS-sjefen tror på en myk landing.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Hegnar.no): I juni var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttede boliger i Oslo-området 48.495 kroner.

Kvadratmeterprisen er 0,9 prosent lavere enn i mai, og 12,2 prosent høyere enn i juni 2014.

Hittil i år har OBOS-prisene steget med 6,1 prosent.

Mot myk landing? For hele landet sett under ett var den gjennomsnittlige kvadratmeterprisen for brukte OBOS-tilknyttedeboliger 44.057 kroner i juni. Dette er 0,4 prosent lavere enn i mai, og 8,8 prosent høyere enn i juni 2014.

- Mye tyder på at prisstigningen nå har roet seg og at markedet går inn for en myk landing. Vi tror på en moderat prisstigning til høsten, sier konsernsjef Martin Mæland i en kommentar.

I juni ble det foretatt 1.013 eierskifter tilknyttet OBOS mot 873 i mai og 829 boliger i juni 2014.I 2014ble det omsatt 8.194 boliger totalt, mot 7.822 i 2013.

Opp i borettslag Tall fra Garanti Eiendomsmegling i går viste at prisene på omsatte borettslagsboliger steg 1,0 prosent fra mai til juni.

32.013 kroner per kvadratmeter tilsvarer en oppgang på 10,5 prosent de siste 12 månedene.

- Prisene stiger i juni etter at utviklingen var flat forrige måned. Prisene på borettslagsboliger har steget 10 prosent siden nyttår, og veksten så langt i år har vært kraftigere enn de fleste ville ha spådd på forhånd, sier Garanti-sjef Stein Drogseth i en kommentar.

Kjeden melder videre at antall budgivere per bolig var 2,1 i juni. Det tilsvarer en nedgang på 0,3 budgivere fra mai, og like mange budgivere som i juni i fjor.

Gjennomsnittlig antall bud per bolig kom inn på 4,9 prosent i juni, 0,3 bud flere enn i mai, men 0,2 færre enn i samme måned i fjor.

Flere bolignyheter Solgte boliger for 1,7 milliarder i første halvår
Nå blir det lettere å bygge på egen tomt
Her koster nye boliger 3 ganger så mye som brukte
Her rives nye boliger vekk i et sensasjonelt tempo