- Går du på møtet blir du drept

31-åringens nye kjæreste hadde tatt initiativet til et forsoningsmøte mellom den drepte og hennes familie. På vei ut fra møtet, ble kvinnen stukket ned og drept.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

BYGLAND I SETESDAL (Dagbladet): -Vi har hele tiden ventet på at noe ville skje med henne. Da vi hørte om drapet, skjønte vi med en gang hvem som hadde gjort det. Jeg begriper ikke at ingen gjorde noe før det gikk så langt. Hun levde et liv i frykt, og hadde det ikke bra, sier en av hennes nærmeste venner til Dagbladet.

Skjult kjærlighet

Etter det Dagbladet erfarer, mener politiet at sjalusi kan være motivet bak drapet. Et møte ble holdt på skolen hvor hennes nye kjæreste jobber. På vei ut fra møtet, gikk den siktede 38-åringen til angrep på sin tidligere kone, som døde med voldsalarmen ved sin side.

Venninnen forteller til Dagbladet at hun advarte den drepte 31-åringen.

-«Ikke gå på møtet, da blir du drept», sa jeg til henne, forteller venninnen.

I dag blir eksmannen framstilt for fengsling i Kristiansand tingrett. Deres eldste på 16 år er også siktet for medvirkning.

-Vi har avhørt far og sønn, og det er gjennomført ransaking av bopel og avhørt vitner i nærmiljøet, sier politiadvokat Folke Åmlid til Dagbladet.

Den drepte 31-åringen skal i lengre tid ha følt seg svært truet av eksmannen, og fikk derfor utstyrt voldsalarm etter en tidligere voldsepisode. Paret som kom til Setesdal for åtte år siden, ble formelt skilt i 2004, men flyttet først fra hverandre for et halvt år siden, ifølge Dagbladets opplysninger.

Artikkelen fortsetter under annonsen

TYDELIGE SPOR: Her ble den 31 år gamle firebarnsmoren stukket ned og drept foran sine barn og nye kjæreste. Foto: Erling Hægeland
TYDELIGE SPOR: Her ble den 31 år gamle firebarnsmoren stukket ned og drept foran sine barn og nye kjæreste. Foto: Erling Hægeland Vis mer

Den drapssiktede 38-åringen, som hadde besøksforbud, skal ved flere anledninger oppsøkt sin tidligere kone på jobb og på fritiden. Han skal også ved en anledning truet sin ekskone med øks.

-Han overvåket henne og visste hele tiden hvor hun var og hva hun gjorde. Men han holdt seg på avstand, sier venninnen.

Dagbladet får opplyst at hun for en stund tilbake fikk tydelige skader i ansiktet i en krangel med sønnen, etter at han skal ha kastet et brannslukningsapparat mot henne.

Solstråle

Den drepte kvinnen jobbet ved den lokale Joker-butikken.

-Hun var en solstråle i bygda vår, og var flink i jobben sin. I midten av juni sluttet hun for å jobbe på hotellet. Det var av hensyn til hennes to yngste barn som bodde sammen med henne, sier eier av Joker-butikken, Anne Lise Limann til Dagbladet.

Den drapssiktede 38-åringen jobbet ved plastfabrikken Serviteur Byggland. Han hadde de to eldste sønnene boende hos seg.

-Han har vært fast ansatt siden 2003. Jeg kjente ham godt som arbeidskollega, sier daglig leder, Svein Arne Haugen til Dagbladet.

- Går du på møtet blir du drept
SLUTTET: Den drepte 31-åringen jobbet på den lokale Joker-butikken. -Men hun sluttet i midten av juni, sier Anne Lise Limann.