FHI om influensa:

Går en usikker vinter i møte

Folkehelseinstituttet forteller at det er usikkerhet knyttet til den kommende influensasesongen i Norge, og at det er viktig at utsatte barn får influensavaksine.

INFLUENSA: Norge og Oslo går en usikker vinter i møte med tanke på den kommende influensasesongen, sier FHI. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet
INFLUENSA: Norge og Oslo går en usikker vinter i møte med tanke på den kommende influensasesongen, sier FHI. Foto: Lars Eivind Bones / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag sier lege Trine Hessevik Paulsen ved Folkehelseinstituttet til Dagbladet at det inntil videre er uvisst hvor omfattende utbrudd i den kommende influensasesongen blir i Norge.

- Det er en del år siden det var rikelig med influensavirus i Norge, og derfor går vi ut fra at immuniteten i befolkningen er lavere enn den pleier å være. Ved et influensautbrudd kommende vinter, kan dette medvirke til at mange blir syke, sier Paulsen til Dagbladet og fortsetter:

- Samtidig har vi sett at tiltakene mot coronavirus samlet sett har ført til fravær av influensa. Det er derfor mulig at eventuelle tiltak mot covid-19 også denne vinteren kan bidra til et lavere nivå av influensa i Norge. Vi går med andre ord en usikker vinter i møte med tanke på influensa.

Barn og sykdom

FHI har allerede registrert en økning i andelen påviste tilfeller av forkjølelsesviruset rhinovirus i Norge.

Videre forklarer Paulsen at influensautbruddene vanligvis begynner omkring juletider, men at det er større usikkerhet knyttet til begynnelsen og toppen for denne sesongens influensautbrudd ettersom influensa nærmest har vært fraværende i Norge det siste halvannet året.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer