Går for jenta si

Alle de andre i kameratgjengen som hadde blitt fedre, hadde fått døtre. Da det var Tors tur til å bli far, var de så sikre på at også han ville få ei datter at de lovte de skulle gå til Halden om det ble en gutt. Tor veddet imot, og for sju uker siden ble han far for første gang - til ei nydelig jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Christiansen (31), til daglig lærer i hovedstaden, er en gentleman som holder sine ord. Dermed var det bare å finne fram gåskoene og gi seg landeveien i vold. Klokka ti i morges var det avmarsj fra Ingierstrand utenfor Oslo.

- Om det ble gutt eller jente hadde ikke noe å si for meg. Derfor er det klart at jeg måtte gå for jena mi, sier han til Dagbladet.no langs veien i Son.

Kameratgjengen på sju har holdt sammen siden barneskolen, og veddemålet ble inngått under en av gjengens festlige sammenkomster. De satt og diskuterte forskjellene i boligpriser mellom Oslo og Halden, før praten kom inn på barn - slik den ofte gjør når menn i denne alderen samles. Tre av guttene hadde nylig blitt fedre, og alle hadde de fått jenter. Det var da en av de nyblevne fedre lovte han skulle gå til Halden hvis Tor fikk en gutt.

Tor tok opp hansken, slik gentlemen gjør. Og 13. april ble han far til nydelige Henriette.

Gnagsår

Vi møtte ham da han nesten var kommet fram til Son, like nord for Moss, som var dagens mål. Da hadde gnagsårene og krampene meldt sin ankomst.

- Jeg tapet og plastret etter alle kunstens regler og håpet jeg skulle unngå gnagsår. Heldigvis er de ikke altfor store. Det er verre med nedoverbakkene - de kjennes foran på lårene, sier den glade vandrer.

Kona Marianne var ifølge sin mann ikke overvettes begeistret for veddemålet, som hun beskriver som årets dummeste.

- Han måtte jo gå uansett utfall! ler hun.

Men de andre kameratene - som kjører etter i følgebil og fungerer som støtteapparat - håper at også hun ser fordelene av en slik trim av sin kjære.

- Det er faktisk en deilig måte å komme i badebukseform på. Og så får jeg anledning til å se så mye flott natur og landskap, sier Tor.

15 mil

I morgen går turen til Sarpsborg, og han regner med å være framme i Halden i løpet av lørdagen. Siden han ikke går på E6, blir det en grei spasertur på nette 15 mil.

- Det var verst tidligere i dag, da en kar kjørte forbi oss for andre gang på samme strekning. Han spurte om vi ikke hadde kommet lengre. Det var demotiverende.

<B>I GRILLEN PÅ FØLGEBILEN: </B>Kameratene har laget egen logo for den noe uvanlige ekspedisjonen
<B>GÅR FOR JENTA SI: </B>Tor Christiansen (hvit skjorte) tapte veddemålet med gutta i gjengen og må gå fra Oslo til Halden.
503 Service Unavailable

Error 503 Service Unavailable

Service Unavailable

Guru Meditation:

XID: 14385749


Varnish cache server