Går for jenta si

Alle de andre i kameratgjengen som hadde blitt fedre, hadde fått døtre. Da det var Tors tur til å bli far, var de så sikre på at også han ville få ei datter at de lovte de skulle gå til Halden om det ble en gutt. Tor veddet imot, og for sju uker siden ble han far for første gang til - ei nydelig jente.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tor Christiansen (31), som til daglig er lærer i hovedstaden, er en gentlemann som holder sine ord. Dermed var det bare å finne fram spaserskoene og gi seg landeveien i vold. Klokka ti i går morges var det avmarsj fra Ingierstrand utenfor Oslo.

- Om det ble gutt eller jente hadde ikke noe å si for meg. Derfor er det klart at jeg måtte gå for jentene mine, sier Tor.

Kameratgjengen på sju har holdt sammen siden barneskolen, og veddemålet ble inngått under en av gjengens festlige sammenkomster. De satt og diskuterte forskjellene i boligpriser mellom Oslo og Halden, før praten kom inn på barn - slik den ofte gjør når menn i denne alderen samles. Tre av guttene hadde nylig blitt fedre, og alle hadde de fått jenter. Det var da en av de nyblevne fedre lovte han skulle gå til Halden hvis Tor fikk en gutt.

Tor tok opp hansken, slik gentlemenn gjør. Og 13. april ble han far til nydelige Henriette.

Gnagsår

Vi møtte ham da han nesten var kommet fram til Son, like nord for Moss, som var dagens mål. Da hadde gnagsårene og krampene meldt sin ankomst.

- Jeg tapet og plastret etter alle kunstens regler og håpet jeg skulle unngå gnagsår. Heldigvis er de ikke altfor store. Det er verre med nedoverbakkene - de kjennes foran på lårene, sier den glade vandrer.

Kona Marianne var nok ikke overvettes begeistret for veddemålet, som hun beskriver som årets dummeste.

- Han måtte jo gå uansett utfall, ler hun.

Men de andre kameratene - som kjører etter i følgebil og fungerer som støtteapparat - håper at også hun ser fordelene av en slik trim av sin kjære.

- Det er faktisk en deilig måte å komme i badebukseform på. Og så får jeg anledning til å se så mye flott natur og landskap, sier Tor.

15 mil

I dag går turen til Sarpsborg, og Tor regner med å være framme i Halden i løpet av morgendagen. Siden han ikke går på E6, blir det en grei spasertur på nette 15 mil.

- Det var verst tidligere i dag. Da stoppet en kar og spurte om han hadde sett oss tidligere i dag på det samme veistrekningen. Vi svarte ja, og da spurte han om vi ikke hadde kommet lenger. Det var demotiverende.

DEN GLADE VANDRER: 15 mil på tre dager. Det blir en del gnagsår, men Tor (midten) er ved godt mot.
GÅR FOR JENTA SI: - Klart jeg skulle gå til Halden hvis vi fikk ei jente, sier Tor Christiansen (hvit t-skjorte), som for anledningen får moralsk støtte fra kameratene.