Frode Bergs familie:

- Går for tregt

- Er de bekvemme med Frodes fengsling, spør lederen av Frode Bergs støttegruppe, på vegne av familien.

SPIONDØMT: I april ble Frode Berg dømt til 14 års fengsel for spionasje mot Russland. Nå krever hans familie og støttegruppe at norske myndigheter tar ytterligere grep for å bringe Berg hjem til Kirkenes. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet
SPIONDØMT: I april ble Frode Berg dømt til 14 års fengsel for spionasje mot Russland. Nå krever hans familie og støttegruppe at norske myndigheter tar ytterligere grep for å bringe Berg hjem til Kirkenes. Foto: Henning Lillegård / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Familien til spiondømte Frode Berg (63) krever at norske myndigheter tar ytterligere grep for å bringe den pensjonerte grenseinspektøren hjem til Finnmark.

Det forteller Øystein Hansen, leder av Frode Bergs støttegruppe, til Dagbladet. Han fremmer kravet på vegne av, og i samråd med, Frode Bergs familie.

- Vi synes det går for tregt, at det er for lite framgang. Når det går så lang tid uten resultater stiller vi oss spørsmålet: Er de bekvemme med Frodes fengsling?

- Tida jobber mot oss

Igjen sitter familien og støttegruppa til Frode Berg i Kirkenes i uvisshet. De har mange spørsmål, men har få svar. Nå har det gått så lang tid at familien begynner å bli utålmodige, ifølge Hansen, lederen av støttegruppa.

- Vi har ligget lavt, og hatt respekt for at det foregår forhandlinger mellom Norge og Russland, men nå må presset opp. Tida jobber mot oss, sier Hansen.

Derfor krever han at Norge legger ytterligere press på russiske myndigheter i samtalene om Frode Berg, som UD tidligere har bekreftet at finner sted.

- Er de ikke villig til å gi nok for å få Frode hjem, er et annet spørsmål vi stiller oss, sier Hansen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer