Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Går fra dør til dør og jakter på demonstranter

Syriske myndigheter har arrestert hundrevis, ifølge menneskerettsaktivist.

- AKSJONERER: På bildet, som skal være fra den sørlige byen Deraa, holder soldater vakt over en mengde personer som tilsynelatende er bakbundet. Foto: REUTERS/SCANPIX
- AKSJONERER: På bildet, som skal være fra den sørlige byen Deraa, holder soldater vakt over en mengde personer som tilsynelatende er bakbundet. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Syriske sikkerhetsstyrker går over hele landet fra dør til dør i jakten på personene som har deltatt i eller står bak de siste ukenes demonstrasjoner, sier en menneskerettsaktivist til AP.

Samtidig melder BBC News om harde skuddvekslinger i Muadhamiya, en drabantby til hovedstaden Damaskus. Soldater og tanks preger forstadens hovedgater, og snikskyttere er utplassert på taket, ifølge aktivistene.

Hundrevis arrestert Hundrevis av syrere er angivelig arrestert, i det som oppfattes som en utvidelse av president Bashar al-Assads harde linje mot demonstrantene, som siden midten av mars har holdt stadig mer omfattende massemønstringer i landet.

Menneskerettsaktivisten Rami Abdul-Rahman opplyser at hjemmepågripelsene er konsentrert om Damaskus' drabantbyer, foruten byene Homs, Banias og Deraa.

Over 630 mennesker skal være drept i løpet av uroen. Demonstrantene krever gjennomgripende reformer i Syria, som 40 år har vært styrt med hard hånd av al-Assad-familien.

Fredag skal 15 demonstranter ha blitt drept i Homs, og i går skal en tolvårig gutt ha blitt drept i byen, som ligger sentralt i Syria. I havnebyen Baniyas skal fire kvinner ha blitt drept under en markering. En tiåring skal være blant de arresterte i byen.

- Arbeidere massakrert - Vi kan ikke holde ut lenge mot disse våpnene. Noen fra andre land, fra Tyrkia, må gripe inn, sier en innbygger i Homs.

- Regjeringen burde beskytte sine innbyggere, ikke drepe dem, legger han til.

Det syriske regimet har hele tida stemplet demonstrantene som pøbler og terrorister, og statlig TV viser bildene av ti syriske menn som skal ha blitt massakrert i et bakhold på vei hjem fra jobb i Libanon.

Utenlandske journalister får ikke komme inn i Syria, og det er derfor vanskelig å få bekreftet opplysningene som kommer fra landet.

SKADD: En skadd mann hjelpes bort av meddemonstranter under en markering i Damaskus. Foto: REUTERS/SCANPIX
SKADD: En skadd mann hjelpes bort av meddemonstranter under en markering i Damaskus. Foto: REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media