Går fra Erna til Jonas

Camilla Ryste slutter som pr-rådgiver på Statsministerens kontor, og blir Ap-leder Jonas Gahr Støres nye spinndoktor.

NY AP-SPINNDOKTOR: For snaut tre uker siden ble Jonas Gahr Støre klappet inn som ny leder i Arbeiderpartiet. Nå har han plukket ut partiets nye kommunikasjonssjef på Stortinget. Camilla Ryste (innfelt) kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver for statsminister Erna Solberg (H). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet og Statsministerens kontor
NY AP-SPINNDOKTOR: For snaut tre uker siden ble Jonas Gahr Støre klappet inn som ny leder i Arbeiderpartiet. Nå har han plukket ut partiets nye kommunikasjonssjef på Stortinget. Camilla Ryste (innfelt) kommer fra jobben som kommunikasjonsrådgiver for statsminister Erna Solberg (H). Foto: Christian Roth Christensen / Dagbladet og Statsministerens kontor Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Camilla Ryste blir Sindre Fossum Beyers erstatter som kommunikasjonssjef for stortingsgruppa.

Ryste slutter dermed som kommunikasjonsrådgiver på statsministerens kontor (SMK). Det betyr at nyslått Ap-leder Jonas Gahr Støre henter en av statsminister Erna Solbergs (H) rådgivere til toppjobben i Arbeiderpartiet.

Måtte tenke seg om Ryste bekreftet overgangen overfor Dagbladet nå i formiddag.

- Kan jeg gratulere deg med ny jobb?

- Ja takk, det kan du. Det er en utrolig spennende jobb.

- Hvordan blir det å gå fra Erna til Jonas?

- Det at jeg har vært administrativt ansatt på SMK har gjort at dette er en beslutning jeg har måtet tenke nøye gjennom. Jeg ble forespurt om å ta en jobb jeg synes er veldig spennende, veldig utfordrende og veldig gøy. Det er grunnen til at jeg bestemte meg for å si ja, og gleder meg til å ta fatt på den jobben. Så enkelt er det.

- Var det Støre som spurte deg om jobben?

- Nei det var Hans Kristian Amundsen.

I mai satte Amundsen i gang en runde med nedbemanner blant Ap-ansatte på Stortinget. Partiets stortingsgruppe må spare 3,7 millioner kroner som en følge av at pengestøtten blir redusert etter det dårligere valgresultatet i fjor høst.

Aldri vært Ap-medlem Ryste bekrefter at hun ikke har noen bakgrunn fra partiet, heller ikke som vanlig medlem.

- Jeg har jo jobbet som journalist og som administrativt ansatt på SMK. Da har det ikke vært naturlig å være med i et parti.

- Hva sier Erna om at du melder overgang?

- Det har jeg ikke snakket med henne om. Men hva andre mener og tenker om dette må du høre med de om.

Hva blir det viktigste for for deg som ny spinndoktor for Jonas Gahr Støre?

- Først må jeg få litt tid til å sette meg inn i den nye jobben min og bli kjent med folk før jeg begynner å bastant mene noe om hva som blir det viktigste, sier Ryste.

Spindoktor I jobben på SMK har Ryste sittet tett på statsminister Erna Solberg i hennes første åtte måneder som statsminister i en ny borgelig regjering. Nå går hun rett over til å jobbe for Solbergs politiske hovedmotstander.

- Jeg snakket med Camilla og gratulerte henne med ny jobb. Hun er en av mange flinke som jobber administrativt på SMK og i departementene. Camilla har stor integritet og jeg har tillit til at hun i likhet med andre som krysser grensene mellom politikk og embedsverk utviser integritet og overholder vanlige regler om taushetsplikt, sier statssekretær Sigbjørn Aanes ved Statsministerens kontor.

Aanes og Ryste, som inntil nå har jobbet sammen, vil bli konkurrenter som spinndoktorer for henholdsvis statsministeren og statsministerens hovedutfordrer.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer