Hotellkarantene:

Går fri - slipper 20 000 for hotellnekt

Hytteeiere i Sverige: Politiet overtrumper myndighetenes krav om hotellnekt.

SVENSK FLAGG - NORSKE EIER: Einar Rudaa er talsmann for den nystartede foreningen Norske Torpare for nordmenn med hytte i Sverige. Foto: Privat.
SVENSK FLAGG - NORSKE EIER: Einar Rudaa er talsmann for den nystartede foreningen Norske Torpare for nordmenn med hytte i Sverige. Foto: Privat. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Mandag vitnet helseminister Bent Høie om nødvendigheten av strenge grensetiltak fra Sverige til Norge for å stoppe corona-pandemien.

Tirsdag står helsedirektør Bjørn Guldvog og direktør i Folkehelseinstituttet, Camilla Stoltenberg, i vitneboksen i Borgarting lagmannsrett.

De skal forklare hvorfor nordmenn med hytte i Sverige må i 10 dagers hotellkarantene helt fram til 1. september når de kommer fra hytta og skal hjem igjen fra svensk side.

Både Guldvog og Stoltenberg opplyser til Dagbladet via sine kommunikasjonsavdelinger at de ikke kommer til å kommentere saken utover det de forklarer i retten

Norske eiere av hytter og fritidseiendommer i Sverige - det er over 12 000 av dem - vant fram i Oslo tingrett i vinter med et søksmål mot staten og myndighetene om karantenebestemmelsene fra ifjor for hytteeiere på vei hjem igjen.

Siden er kravene skjerpet til obligatorisk hotellkarantene hvis du overnatter på hytta i Sverige eller på svensk side av grensen.

Krav 20 000 - henlagt

- Jeg vet om tre politianmeldelser mot norske hytteeiere, som har nektet å etterkomme kravet om hotellkarantene ved grensepassering inn igjen til Norge etter de siste bestemmelsene. Alle tre sakene er henlagt av Øst politidistrikt, sier talsmann for den nystartede hytteeierforeninbgen Norske Torpare, Einar Rudaa, til Dagbladet etter den første dagen med karanteneomkamp i lagmannsretten.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer