Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går fri etter skytedrama

Statsadvokaten har henlagt saken mot to norsk-pakistanere, som har vært siktet etter skytedramaet på Aker Brygge i august 2006.

FRIFINNES: En 27-åring og en 30-åring går fri etter å ha vært siktet etter skytedramaet på Aker Brygge i 2006. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet
FRIFINNES: En 27-åring og en 30-åring går fri etter å ha vært siktet etter skytedramaet på Aker Brygge i 2006. Foto: Anders Grønneberg/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): En 30-åring og en 27-åring har vært siktet for to forsettlige drapsforsøk. 30-åringens forsvarer, advokat Vidar Lind Iversen, sier til Dagbladet at klienten kommer til å kreve erstatning for uberettiget straffeforfølgning.

Siktelsen er imidlertid opprettholdt for en tredjeperson. Denne norsk-pakistaneren har vært etterlyst siden to personer ble skutt og alvorlig skadd foran øynene på et rekke personer, som koste seg i sommerværet. Etter det Dagbladet kjenner til, mener politiet at denne mannen klarte å unnslippe til Pakistan bare dager etter attentatet.

En person er i Borgarting lagmannsrett dømt til fengsel i sju år for to forsøk på drap. Aker brygge-saken er blitt omtalt for et oppgjør mellom A- og B-gjengen. Det ene offeret fra Aker Brygge er seinere dømt til fengsel i elleve år for drapsforsøk på den antatte lederen av B-gjengen. Denne saken skal snart opp i Høyesterett.

Gissel
Advokat Lind Iversen er sterkt kritisk til politiets behandling av saken mot klienten.

- Dette er et forhold som burde vært henlagt for lenge siden. 30-åringen satt fengslet fra august 2006 til mai 2007 Det var altfor lenge. Klienten forklarte seg i et lengre avhør helt innledningsvis i saken. Det har framstått i lang tid som åpenbart at han ikke ville bli tiltalt og langt mindre dømt.

- På meg virker det som om 30-åringen er blitt holdt som et gissel, fordi personer i saken var etterlyst. Etter min mening har det har ligget politikk bak straffeforfølgningen. Aker brygge-siktelsen for to forsettlige drapsforsøk er blitt trukket fram trukket fram mot 30-åringen i andre sammenhenger.

Ikke bevis
Dette har gått på bekostning av hans rettssikkerhet, sier Lind Iversen.

Straffesaken mot de to norsk-pakistanerne er henlagt etter bevisets stilling og en «totalvurdering», som det heter.

Skytedramaet for tre år siden kunne, ifølge politiet, lett har kostet tilfeldige personer livet. Saken fikk stor medieomtale, og oslopolitiet satte i gang en storstilt aksjon for å knekke den kriminelle gjengmiljøet, som tilsynelatende var i åpen krig på åpen gate.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media