Går hardt ut mot det amerikanske rettssystemet: - Petreaus lekket høyere klassifisert informasjon enn meg

Petraeus erkjenner at han gjorde en stor feil og sier han har lært av det.

Todelt: Snowden mener at USA har et todelt rettssystem som gir fordeler til personer som har god kontakt med myndighetene. Foto: Lotta Härdelin / Dagens nyheter / NTB Scanpix
Todelt: Snowden mener at USA har et todelt rettssystem som gir fordeler til personer som har god kontakt med myndighetene. Foto: Lotta Härdelin / Dagens nyheter / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(Dagbladet): Varsleren Edward Snowden sier i et ferskt intervju at David Petraeus' lekkasjer var mye mer alvorlige enn hans. Men likevel fikk ikke Petraeus noen hard straff. Noe Snowden mener at avdekker et todelt rettssystem.

De siste ukene har tidligere general og CIA-direktør Petraeus blitt lansert som en av kandidatene til å bli valgt som utenriksminister under Donald Trump.

Forskjellsbehandling

I 2015 ble han dømt for å ha lekket sensitiv informasjon til forfatteren av hans egen selvbiografi. Petraeus ble dømt til to års betinget fengsel og fikk 850 000 kroner i bot.

- Når ansatte i myndighetene eller etterretningstjenesten er involvert i slike saker, vurderer de det som at det ble gjort i god tro. Dermed blir de ikke straffeforfulgt i det hele tatt, eller får en minimal straff, sier Edward Snowden i et intervju med Yahoo News.

For over tre år siden lekket Edward Snowden sensitiv informasjon fra sin jobb i National Security Agency om amerikansk overvåkning. USA har siden ønsket å stille Snowden for retten, men for tiden lever han i eksil i Russland, som ikke vil utlevere ham. I intervjuet sammenligner han Petraeus' lekkasje med sin egen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer