Den australske delstaten Victoria:

Går i lockdown etter krisedøgn

Antall smittetilfeller i delstaten har doblet seg det siste døgnet.

MÅ TESTE SEG: Helsemyndighetene har bedt tusenvis av fotballfans teste seg for coronavirus etter at en coronasmittet person var på en fotballkamp i Melbourne på søndag. / AFP
MÅ TESTE SEG: Helsemyndighetene har bedt tusenvis av fotballfans teste seg for coronavirus etter at en coronasmittet person var på en fotballkamp i Melbourne på søndag. / AFP Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Et nytt smitteutbrudd har rammet den australske delstaten Victoria. Nå vil delstaten gå inn i en sjudagers nedstegning for å motvirke utbruddet, melder BBC.

Nedstegningen iverksettes etter at coronautbruddet har doblet seg i omfang det siste døgnet.

Det er så langt meldt om 26 smittede, og det er identifisert 150 steder hvor folk kan ha blitt utsatt for viruset, som inkluderer puber, kafeer og supermarkeder.

En coronasmittet person skal ha vært blant 23 400 mennesker som var på en australsk fotballkamp på søndag i Melbourne.

Helsemyndighetene har derfor bedt tusenvis av fotballfans som var til stede teste seg for coronaviruset, og isolere seg.

- Tallet vil vokse

Fungerende førsteminister James Merlino, uttalte på en pressekonferanse på torsdag at smittesporere har identifisert mer enn 10 000 primære og sekundære kontakter som må gå i karantene, teste og isolere seg.

Merlino la til at «tallet vil fortsette å vokse og endre seg», ifølge Reuters.

- Med mindre noe drastisk skjer, vil dette bli stadig mer ukontrollerbart, fortsatte Merlino.

Det er økende bekymring knyttet til utbruddet, som minner mange lokale innbyggere om utbruddet som feide over delstaten i fjor, skriver BBC.

Utbruddet i fjor forårsaket mer enn 20 000 coronasmittede og 820 dødsfall, og ble først brakt under kontroll etter en lang og streng nedstegning.

Munnbind utendørs

Ifølge Herald Sun vil innbyggerne få lov til å dra på jobb, handle, trene og reise for å bli vaksinert.

Nedstengningen trer i kraft samme dag, fra midnatt.

Ingen samlinger skal være tillat, og reiser blir begrenset til innen 5 km fra hjemmet.

Det vil være obligatorisk å bruke munnbind både innendørs og utendørs, og skolene vil være stengt, med unntak for barn som har foreldre i samfunnskritiske yrker.

Puber, kafeer, restauranter og andre serveringssteder vil være stengt, med unntak av takeaway. Hoteller, klubber og kasinoer vil også være stengt, ifølge avisa.

AUSTRALIA: Tusenvis av innbyggere er evakuert og flere hundre skoler stengt som følge av flom i sørvestlige deler av Australia. Video: AP / NTB Vis mer

Smittebølge

Siden pandemien startet har Australia registrert litt over 30 000 tilfeller, og 910 dødsfall, ifølge Reuters.

Australia har siden starten av pandemien hatt svært strenge regler for sosial distansering. De har vært raskt ute med kontaktsporing, og utført lokale nedstenginger.

Smittebølgen som rammet delstaten Victoria seint i fjor, resulterte i at staten sto for rundt 70 prosent av de totale tilfellene i Australia, og 90 prosent av dødsfallene.

Utbruddet ble imidlertid brakt under kontroll etter en lang, og streng nedstegning.

Mer om

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer