Strømkrisa

- Går i Putins felle

Venstre-lederen varsler at hun vil gå rett i strupen på venstresidas strømpolitikk under kveldens partilederdebatt. - Trond Giske går også i fella til Putin, sier Guri Melby.

ANGRIPES: Venstre-leder Guri Melby mener Trond Giske har gått i Vladimir Putins gassfelle. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet
ANGRIPES: Venstre-leder Guri Melby mener Trond Giske har gått i Vladimir Putins gassfelle. Foto: Frank Karlsen / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ARENDAL (Dagbladet): Bare timer før den første partilederdebatten siden valgkampen, forbereder Venstre-leder Guri Melby et knallhardt angrep mot venstresida.

- Hvis vi skulle gjort sånn som Bjørnar Moxnes i praksis tar til orde for, at vi isolerer Norge som et eget strømmarked, og kutter forbindelser til utlandet, så mener jeg at vi går rett i Vladimir Putins gassfelle.

Det er varslet at hele den direktesendte NRK-debatten torsdag kveld vil handle om strøm. Melby vil bruke bataljen til å ta et oppgjør med venstresidas strømpolitikk.

Du kan følge debatten på Dagbladet TV - følg vår sending fra kl. 21.15. Etterpå triller Dagbladets kommentatorer terning over partiledernes innsats.

Sterke krefter

Venstre-lederen er klar med skytset før den verbale gladiatorkampen. Hun mener løsningene flere av partiene på venstresida legger fram for å løse strømkrisa, er farlige.

- Rødt har jo vært den fremste fanebæreren, men det er veldig mange på venstresida som tar til orde for en nasjonalistisk kraftpolitikk. Det er mange i SV, og ikke minst i Senterpartiet. Nå ser vi det også sterke krefter i Arbeiderpartiet som gjør det, kanskje tydeligst er Trond Giske.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.