Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går i ring

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Israelske soldater jaktet i går på våpen i hus på palestinske områder. Samtidig arresterte palestinske sikkerhetsstyrker våpensmuglere. Kort sagt gjorde de den samme jobben, forsøke å forhindre at våpen blir brukt i kampen mot Israel. Den jobben som USA ønsker at de skal gjøre.

Men palestinerne demonstrerte mer vilje enn evne. Statsminister Mamoud Abbas vil avvæpne de militante palestinske organisasjonene, men vet at han da risikerer å starte en borgerkrig. Han har ikke makt til det heller. Han og president Yassir Arafat krangler offentlig om hvem som skal ha kommandoen over sikkerhetsstyrken. USA har oppfordret Arafat til å overføre disse styrkene til Abbas, men det vegrer Arafat seg mot. I stedet oppfordret han i går EU om å spille en større rolle i fredsprosessen i Midtøsten. Den tanken er det fornuft i, siden den palestinske ledelsen er splittet, og USA har makten, men ikke viljen til å presse Israel til forhandlingsbordet.