Sanders vil ha egen Bezos-lov:

Går i strupen på verdens rikeste mann

Flere av USAs mest lønnsomme selskaper betaler sine ansatte så lite at de ikke har råd til grunnleggende levekostnader.

VERDENS RIKESTE MANN: Bernie Sanders tordner mot Amazon-sjef Jeff Bezos for å betale sine ansatte så lite at det går ut over amerikanske skattebetalere.
VERDENS RIKESTE MANN: Bernie Sanders tordner mot Amazon-sjef Jeff Bezos for å betale sine ansatte så lite at det går ut over amerikanske skattebetalere. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Onsdag la senator Bernie Sanders fram et lovforslag som tar sikte på å skattlegge selskaper som Walmart og Amazon for hver eneste dollar deres ansatte mottar i velferdsytelser fra staten.

Mange av de ansatte får så dårlig betalt at de er helt avhengige av matkuponger og gratis helsetjenester for å overleve, på grunn av de oppsiktsvekkende lave minstelønningene.

Hans hovedargument for lovforslaget: Hvis arbeidsgivere hadde betalt en lønn folk kan leve av, ville det spart skattebetalerne for 150 milliarder dollar - hvert år.

- Fellesskapet skal ikke subsidiere de rikeste

Utfordringen knyttet til mektige selskaper som etterlater de ansatte med så lav inntekt at de kvalifiserer til velferdsstøtte fra staten, har vært en kampsak for den liberale siden de seinere åra, ifølge Huffington Post. I 2013 la demokratene fram en rapport der de hadde kartlagt hvor mange Walmart-ansatte som også tok imot helsetjenester, som i prinsippet bare er tilgjengelig for dem med lavest inntekt.

USA-ekspert og postdoktor ved Institutt for informasjon- og medievitenskap ved Universitetet i Bergen, Hilmar Mjelde, mener lovforslaget er symptomatisk for venstredreiningen vi har sett i de siste åra, og at det må sees i kontekst av arven etter Obamacare, som har økt støtten til offentlige velferdsordninger for en del amerikanere.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer