Britisk etterretning:

- Går ikke etter planen

Ifølge britisk etterretning har ikke Russland klart å erobre i nærheten av så mye landområde som sannsynligvis har vært planen.

RUSSISKE STYRKER: De russiske styrkene har bare erobret tre kilometer land i deler av Donbas. Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko/NTB
RUSSISKE STYRKER: De russiske styrkene har bare erobret tre kilometer land i deler av Donbas. Foto: REUTERS/Alexander Ermochenko/NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Britisk etterretning hevder at Russlands styrker, i løpet av de siste 30 dagene, bare har klart å erobre tre kilometer land i deler av Donbas-regionen.

Dette er betraktelig mindre enn det som mest sannsynlig har vært Russlands plan, ifølge britene.

Til tross for at Russland fortsetter med å bruke artilleri i dette området, har ikke Russland vært i stand til å erobre et større område og å sikre seg betydelig framskritt, skriver britisk etterretning i sin daglige oppdatering om krigen på Twitter.

Videre opplyser britene at Russlands angrepet mot byen Bakhmut i Donbas har vært deres mest suksessfulle erobring hittil, de siste 30 dagene. Likevel klarte de russiske styrkene bare å erobre 10 kilometer land i denne perioden.

MISSIL: På slagsmarken i Donbas-regionen i Ukraina, har det ukrainske luftforsvaret rapportert om at flere russiske stridsvogner skal være tilintetgjort ved bruk av varmesøkende missiler. Video: Dagbladet TV / Kameraone Vis mer

Mandag uttalte Pentagon at Russland lider store tap i Ukraina.

De anslår at opptil 80 000 russiske soldater er drept eller såret i Ukraina siden invasjonen 24. februar.

- Jeg tror at vi trygt kan anslå at Russland har fått 70 000 eller 80 000 drept og såret på under seks måneder, sier det amerikanske forsvarsdepartementets talsmann Colin Kahl.

- Tallet kan være noe lavere eller noe høyere, men jeg tror at det er i den størrelsesorden. Det er ganske bemerkelsesverdig ettersom Russland ikke har oppnådd noen av Vladimir Putins mål i Ukraina, fortsetter han.

Ifølge Kahl har Russland også mistet «tre eller fire tusen» pansrede kjøretøy i Ukraina og kan nå være i ferd med å gå tom for presisjonsraketter.

Krigen i Ukraina

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer