- Går ikke i nettingstrømper

Han var en 17 år gammel debutant med framtoning litt utenom det vanlige. «Du er den største klysa jeg noensinne har sett,» meldte folk på gata. - Ja, det var ganske tøft. Folk tror sikkert jeg går i nettingstrømper, sier Jan Werner Danielsen (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Han sier det på en lattermild måte, uten at det helt klarer å dekke over den alvorlige undertonen.

Kommende helg er hans album nummer to, «Inner Secrets», på gata. En pirrende tittel, vil nok mange si, fra en artist som i løpet av tre korte år i rampelyset har måttet tåle voldsomme reaksjoner.

- Jeg er tydeligvis en person som provoserer. Folk har tillagt meg alle mulige ting. For eksempel at jeg er foreldreløs og at jeg har en seksuell legning helt utenom det vanlige, forteller Jan Werner til Dagbladet.

Hatet og elsket

Sjelden får norske artister en så høy medieprofil så kort tid etter sin første offentlige opptreden som Jan Werner Danielsen. Unggutten fra Sand i Odalen ble rikskjendis på en-to-tre med seier i Talentiaden, triumf i Grand Prix sammen med Bettan og en debutplate som lett gikk til gull.

Men berømmelsen kom på godt og vondt for Jan Werner.

- Folk både hatet og elsket meg. Det var alt fra reaksjoner som at folk ville gifte seg med meg, til at jeg var noe av det ekleste de hadde opplevd. Alt dette var selvfølgelig vanskelig å takle, understreker han uten de karakteristiske faktene han er blitt berømt for.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer