Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Går ikke i nettingstrømper

Han var en 17 år gammel debutant med framtoning litt utenom det vanlige. «Du er den største klysa jeg noensinne har sett,» meldte folk på gata. - Ja, det var ganske tøft. Folk tror sikkert jeg går i nettingstrømper, sier Jan Werner Danielsen (20).

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Han sier det på en lattermild måte, uten at det helt klarer å dekke over den alvorlige undertonen.

Kommende helg er hans album nummer to, «Inner Secrets», på gata. En pirrende tittel, vil nok mange si, fra en artist som i løpet av tre korte år i rampelyset har måttet tåle voldsomme reaksjoner.

- Jeg er tydeligvis en person som provoserer. Folk har tillagt meg alle mulige ting. For eksempel at jeg er foreldreløs og at jeg har en seksuell legning helt utenom det vanlige, forteller Jan Werner til Dagbladet.

Hatet og elsket

Sjelden får norske artister en så høy medieprofil så kort tid etter sin første offentlige opptreden som Jan Werner Danielsen. Unggutten fra Sand i Odalen ble rikskjendis på en-to-tre med seier i Talentiaden, triumf i Grand Prix sammen med Bettan og en debutplate som lett gikk til gull.

Men berømmelsen kom på godt og vondt for Jan Werner.

- Folk både hatet og elsket meg. Det var alt fra reaksjoner som at folk ville gifte seg med meg, til at jeg var noe av det ekleste de hadde opplevd. Alt dette var selvfølgelig vanskelig å takle, understreker han uten de karakteristiske faktene han er blitt berømt for.

Og det er her folkesnakket om nettingstrømper kommer inn i bildet. For at en fyr med en slik feminin framtoning måtte være homo - helt sikkert.

Fra Jan Werners plateselskap Polygram går det en historie om at man pustet svært lettet ut da Jan Werner dukket opp med jentekjæreste.

Unge Danielsen selv har ikke kjennskap til historien.

Hemmende

- Alle disse tingene er veldig hemmende for meg. Jeg har opplevd at folk har tolket meg i alle mulige retninger, og det er ikke spesielt hyggelig. I dag er jeg nok litt redd folk, litt folkesky. All den negative oppmerksomheten tar veldig på.

Selvtillit var en av de egenskapene det virket som Jan Werner hadde mengder av da han på det reneste Pavorotti-vis sang «Duett» med Bettan i Grand Prix. Skal vi tro artisten selv stemmer ikke dette helt.

- Jeg virket tydeligvis provoserende selvsikker på mange. Men dette som de siste åra har blitt oppfattet nærmest som en arrogant selvtillit er nok snarere en forsvarsmekanisme, forklarer han.

- Nå høres jeg vel ut som om jeg går til psykiater hver dag, flirer Jan Werner.

- Føler meg vel egentlig som en lykkelig 20-åring. Vil bare understreke at disse tingene har vært tøffe å hanskes med, sier han. Etter å ha bodd en periode i Oslo er han i dag tilbake i Odalen der famile og venner er gode å ha.

Albumet «Inner Secrets» ble spilt inn langt fra Odalen, nemlig i New York med produsent Stein Berge Svendsen bak spakene. Han har også hatt god hjelp av det amerikanske låtskriverparet Jud Friedman og Alan Rich. Komet-artisten Sway har også skrevet en av låtene på plata.

Skriver egne låter

I motsetning til på debutalbumet «All By Myself» har Jan Werner skrevet fem av låtene selv. Han har blant annet skrevet teksten til tittellåta «Inner Secrets».

- Det er helt sikkert mange som tror jeg har en drøss med hemmeligheter. Derfor var det litt morsomt å kalle plata akkurat det, smiler Jan.

- «Inner Secrets» - joda, det er en 20-åring som forteller om livet sitt.

JESUS FRA NASARET? Neida, bare Jan Werner fra Odalen slik han framstår i forbindelse med utgivelsen av sitt album nummer to, «Inner Secrets». Foto: PER FRONTH