Justisminister Jøran Kallmyr (Frp):

- Går ikke løs på hverandre i Norge

Justisminister Jøran Kallmyr (Frp) har lite til overs for scenene Oslo ble vitne til i dag da demonstranter og motdemonstranter barket sammen i gatene.

DEMONSTRASJONER: Det ble slåsskamp i Oslo sentrum da demonstranter barket sammen. Justisminister Jøran Kallmyr mener det er et brudd på tillitsforholdet. Video/reporter: Jesper Nordahl Finsveen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Det er viktig for oss å ha ytringsfrihet, sånn at man får lov til å demonstrere for sitt syn. Men nå er vi i Norge og da begrenser vi oss til den ytringsfriheten, og vi går ikke løs på hverandre i gatene . Det er et brudd på tillitsforholdet vi har, og vi må sørge for at ikke sånt skjer igjen.

Det sier justisminister Jøran Kallmyr (Frp) til Dagbladet lørdag kveld, samme dag som hovedstaden ble vitne til voldelige sammenstøt mellom demonstranter i Oslo.

Kallmyr møter Dagbladet utenfor politihuset på Grønland i Oslo, hvor han lørdag kveld skal tilbringe noen timer hos operasjonssentralen - selve nervesystemet i Oslo politidistrikt.

- Alvorlig

Han er ennå ikke fått noen orientering om hendelsen av politiet når Dagbladet møter ham.

- Det er så klart veldig alvorlig, sier justisministeren på spørsmål om hva han tenker om scenene som utspilte seg i Oslos gater i dag.

Han legger til:

- Jeg oppfordrer de som var delaktige i dag, til å holde tilbake, og ikke gjøre sånne type skadeverk eller gå løs på hverandre.

De to demonstrasjonene som begge fant sted utenfor Tyrkias ambassade på Briskeby i dag, var begge meldt inn til politiet på forhånd.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer