- Går ikke til sak

Kronprins Haakon har ingen konkrete planer om å gå til sak mot tyske ukeblader.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kronprins Haakon opplyser at det norske kongehuset ikke har noen konkrete planer om å følge etter det svenske kongehuset som gikk til sak mot tyske ukeblader.

- Jeg synes det er positivt at det går an å vinne fram, men noen direkte konsekvenser for oss får denne rettssaken jo ikke, sa kronprinsen til pressen da han mandag besøkte Hammersborg fritidsklubb i Oslo.

Tidligere denne måneden ble det inngått forlik mellom det svenske kongehuset og de to ukebladene Die neue Frau og Woche der Frau. De to ukebladene må dementere og beklage historier de har skrevet om svenske kronprinsesse Victoria.

Flere tyske ukeblader har publisert oppdiktede historier også om det norske kronprinsparet. Det norske kongehuset kommer imidlertid ikke til å gå til sak slik det svenske kongehuset nylig gjorde.

- Vi har ingen konkrete planer om noen juridiske skritt på det nåværende tidspunkt, sier kronprins Haakon.

(NTB)

Kronprins Haakon og statsråd Laila Dåvøy åpnet jubileumsuken 50 år med fritidsklubber i Norge i dag. Åpningen av jubileumsuken skjedde på Norges eldste fritidsklubb - Hammersborg Fritidsklubb. Her er Kronprinsen sammen med noen av de ungdommene i klubben.