Coronaviruset:

Går imot Tegnell: - Gi alle en vaksinedose

Professor Agnes Wold mener det holder å bare gi en vaksinedose til dem som allerede har hatt coronaviruset.

VAKSINERING: Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell mener det kan skape usikkerhet om folk bare får en vaksinedose. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB
VAKSINERING: Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell mener det kan skape usikkerhet om folk bare får en vaksinedose. Foto: Claudio Bresciani/TT / NTB Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Forsinkede leveranser har påvirket vaksineleveransen i hele Europa.

Forrige fredag bestemte Spania seg for å bare gi en vaksinedose til de under 55 år som allerede har fått påvist covid-19.

Årsaken er at den første vaksinedosen anses å gi tilstrekkelig beskyttelse, ifølge Expressen.

Avisa skriver at Frankrike har fattet et liknende beslutning, og at italienske politikere debatterer om de skal følge etter.

- Fungerer veldig bra

- Det fungerer veldig bra å bare gi en vaksinedose til de som allerede har hatt covid-19. Hvis du allerede har hatt en naturlig infeksjon er immunforsvaret allerede forberedt, og vil gi god respons på en sprøyte. Alle som allerede har hatt en infeksjon og tar to injeksjoner, får unødvendig mye bivirkninger, fordi immunresponsen er så veldig aktivert, sier Agnes Wold, professor i klinisk bakteriologi ved Universitetet i Göteborg til avisa.

Wold går imot Sveriges statsepidemiolog Anders Tegnell, og mener Sverige må innføre en strategi som gir en vaksinedose til hele befolkningen.

- Ja, slikt det er nå bør du kanskje gi en vaksinedose til alle for å få det i gang. I hvert fall for dem som er over 70. Hvis det nå er slik at infeksjonen øker på grunn av den britiske mutasjonen så er det et løp mot tida. Men jeg antar at man sitter og regner med dette. Alt kommer an på hvor mange vaksinedoser man får den neste måneden, sier hun til den svenske avisa.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer