Går inn for amerikanske jagerfly

Regjeringen går inn for at dagens F-16 erstattes med amerikanske F-35-jagerfly, heter det i en pressemelding fra Statsministerens kontor.

VALGT: En fullskalamodell av det amerikanske jagerflyet Joint Strike Fighter /  JSF-F-35 ble vist fram på Bodø lufthavn under Bodø Airshow. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / SCANPIX
VALGT: En fullskalamodell av det amerikanske jagerflyet Joint Strike Fighter / JSF-F-35 ble vist fram på Bodø lufthavn under Bodø Airshow. Foto: Bjørn Erik Rygg Lunde / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I en pressemelding skriver Statsministerens kontor at regjeringen mener JSF er den eneste av de to kampflykandidatene som tilfredsstiller de krav til operativ evne som regjeringen har satt til Norges fremtidige kampfly.

— JSF oppfyller alle kravene i de fire trusselbildene, mens Gripen NG oppfyller kun kravene i det internasjonale trusselbildet. JSF vurderes til å være bedre enn Gripen NG innenfor alle kampflyets hovedoppgaver — informasjonsinnhenting og overvåking, samt bekjempelse av mål i luften, på bakken og på havoverflaten, sier forsvarsminister Anne-Grete Strøm-Erichsen (Ap).

«JSF er den eneste av de to kampfly-kandidatene som tilfredsstiller de krav til operativ evne som regjeringen har satt til Norges fremtidige kampfly.

Anskaffelseskostnadene for JSF er i tillegg seks milliarder lavere enn for Gripen NG.», står det i pressemeldingen.

Det skal være de faglige vurderingene som entydig førte til at det amerikanske flyet ble valgt.

- Kampfly er helt avgjørende for vår evne til å forsvare landet vårt og derfor er anskaffelsen av nye kampfly et viktig element i regjeringens Langtidsplan for Forsvaret, sier statsminister Jens Stoltenberg.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer