OVERFAKTURERING: Adeccos egen interne og eksterne gransking viste at de hadde overfakturert kommunen. Nå skal kommunen også granske.
Foto: Thomas Winje Øijord / Scanpix
OVERFAKTURERING: Adeccos egen interne og eksterne gransking viste at de hadde overfakturert kommunen. Nå skal kommunen også granske. Foto: Thomas Winje Øijord / ScanpixVis mer

Går inn for ny gransking av Adecco

Etter avsløringer om overfakturering.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I innkalte Adecco til pressekonferanse og fortalte at deres interne og eksterne gransking viste at de hadde overfakturert Oslo kommune.

På et ekstraordinært møte i finanskomiteen i Oslo bystyre i går gikk de inn for at Adecco skal granskes for overfakturering.

Vil vite omfanget
- Alle går inn for at Deloite skal gjennomgå saken slik at vi kan se omfanget av det, sier Matilda von Sydow, finansrådgiver i Arbeiderpartiet.

På pressekonferansen i mars fortalte Adecco at Oslo kommune og Stortinget betalte fra 2007 til 2010 i at over 500 000 kroner for mye til Adecco for vikartjenester.

Penger som ikke gikk til vikarene, men til Adecco. Adecco opplyste at de ansatte hadde feil ansiennitet til kundene.

Feil i timepriser
- Det er lagt inn feil timepriser for noen av vikarene, og våre kunder har derfor betalt for mye til Adecco. Vi har nå tilbakebetalt 470 000 kroner pluss renter og moms, forklarte Jørn Granås på pressekonferansen i mars.

ADECCO: (Fra venstre) Jørn Granås og Jan Fougner leder den interne og eksterne granskingen av Adecco. Bildet er fra pressekonferansen der de avslørte overfaktureringen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet
ADECCO: (Fra venstre) Jørn Granås og Jan Fougner leder den interne og eksterne granskingen av Adecco. Bildet er fra pressekonferansen der de avslørte overfaktureringen. Foto: John T. Pedersen/Dagbladet Vis mer