Går inn med robot for å desarmere sprengladning i leiligheten

James Holmes skal ha montert ladninger som er forbundet med med plastflasker med en ukjent væske.

BRUKER ROBOT: Politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle. Aksjonen pågår i leiligheten til den antatte gjerningsmannen James Holmes, etter kinomassakren i Aurora i Denver USA. Foto: EVAN SEMON / REUTERS / NTB SCANPIX
BRUKER ROBOT: Politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle. Aksjonen pågår i leiligheten til den antatte gjerningsmannen James Holmes, etter kinomassakren i Aurora i Denver USA. Foto: EVAN SEMON / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): En robot skal sørge for å uskadeliggjøre en sprengladning i leiligheten til 24-åringen som er pågrepet etter kinomassakren ved Denver i USA, melder NTB.

NTB skriver videre at politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle.

Sprengladninger Leiligheten har vært hjemmet til James Holmes, 24-åringen som er pågrepet etter at tolv mennesker ble drept under en premiere på den siste Batman-filmen natt til fredag.

Skytingen fant sted i Aurora, en forstad til storbyen Denver, og Holmes ble pågrepet utenfor kinoen bare minutter etter at han hadde skutt i alt 70 personer inne i kinosalen.

Politiets spesialstyrker, SWAT-mannskapene, som blant annet brukte stigebil og et videokamera inn vinduet for å få oversikt, fant eksplosiver og kjemikalier som trolig er rigget for å utløses ved bevegelser i rommene.

- Eksplosivene ser ut til å være svært sofistikerte. Politiet kan måtte være her i flere dager, sier politisjef Dan Oates i Aurora til nyhetsbyrået Reuters.

Politiet hadde tidlig lørdag morgen ennå ikke gått inn i leiligheten der Holmes skal ha festet en rekke ledninger som er forbundet med plastflasker med en ukjent væske.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer