Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går inn med robot for å desarmere sprengladning i leiligheten

James Holmes skal ha montert ladninger som er forbundet med med plastflasker med en ukjent væske.

BRUKER ROBOT: Politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle. Aksjonen pågår i leiligheten til den antatte gjerningsmannen James Holmes, etter kinomassakren i Aurora i Denver USA. Foto: EVAN SEMON / REUTERS / NTB SCANPIX
BRUKER ROBOT: Politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle. Aksjonen pågår i leiligheten til den antatte gjerningsmannen James Holmes, etter kinomassakren i Aurora i Denver USA. Foto: EVAN SEMON / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): En robot skal sørge for å uskadeliggjøre en sprengladning i leiligheten til 24-åringen som er pågrepet etter kinomassakren ved Denver i USA, melder NTB.

NTB skriver videre at politiet i Colorado forberedte seg lørdag på å sende inn roboten for å detonere det som omtales som en avansert bombefelle.

Sprengladninger Leiligheten har vært hjemmet til James Holmes, 24-åringen som er pågrepet etter at tolv mennesker ble drept under en premiere på den siste Batman-filmen natt til fredag.

Skytingen fant sted i Aurora, en forstad til storbyen Denver, og Holmes ble pågrepet utenfor kinoen bare minutter etter at han hadde skutt i alt 70 personer inne i kinosalen.

Politiets spesialstyrker, SWAT-mannskapene, som blant annet brukte stigebil og et videokamera inn vinduet for å få oversikt, fant eksplosiver og kjemikalier som trolig er rigget for å utløses ved bevegelser i rommene.

- Eksplosivene ser ut til å være svært sofistikerte. Politiet kan måtte være her i flere dager, sier politisjef Dan Oates i Aurora til nyhetsbyrået Reuters.

Politiet hadde tidlig lørdag morgen ennå ikke gått inn i leiligheten der Holmes skal ha festet en rekke ledninger som er forbundet med plastflasker med en ukjent væske.

Lokkemusikk Ifølge en kilde i politiet har den mistenkte også sørget for å forhåndsinnstille et musikkanlegg i leiligheten slik at det skulle spille den samme høye musikken om og om igjen, tilsynelatende for å få naboer til å klage og lokke politiet til leiligheten.

- Hvis han hadde blitt skutt og drept, ville disse bombefellene utvilsomt ha kunnet drepe og skade de første som kom til stedet, sier den ikke navngitte kilden.

En nabo forteller om den høye musikken fra leiligheten natt til fredag.

- Akkurat ved midnatt kom det plutselig en voldsom teknomusikk fra leiligheten over, som om noen hadde startet en fest. I ettertid er det mitt inntrykk at dette var en timer som var stilt inn i leiligheten, sier Fonzi til Dagbladet.

Auroras politisjef, Dan Oates, har uttalt at leiligheten er for farlig til at politiet kan gå inn. Politiet forsøkte fredag å komme seg inn i leiligheten via vinduene ved hjelp av stiger, men fredag kveld ga Oates beskjed om at operasjonen var utsatt til lørdag.

Forbud mot utkledning Amerikansk politi har skjerpet sikkerheten i forbindelse med at filmen «The Dark Knight Rises» vises på kinoer i en rekke andre amerikanske byer. Ved AMC i New York får publikum ikke lov til å ha på seg masker eller ta med lekevåpen, skriver NTB.

På kinoen i Aurora hadde flere av tilskuerne på seg kostymer, noe som etter alt å dømme gjorde det lett for Holmes å blande seg med resten av kinopublikumet uten at noen oppdaget at han hadde med seg våpen og granater.

Holmes hadde også på seg gassmaske og kastet flere røykbomber inne i kinoen før han begynte å skyte.

FOR FARLIG: Leiligheten er for farlig til at politiet kan gå inn. Fredag forsøkte de å komme seg inn i leiligheten via vinduene ved hjelp av stiger, men utpå kvelden ble det gitt beskjed om at operasjonen var utsatt til lørdag. Foto: THOMAS COOPER / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX
FOR FARLIG: Leiligheten er for farlig til at politiet kan gå inn. Fredag forsøkte de å komme seg inn i leiligheten via vinduene ved hjelp av stiger, men utpå kvelden ble det gitt beskjed om at operasjonen var utsatt til lørdag. Foto: THOMAS COOPER / GETTY IMAGES / AFP / NTB SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media