Går med kniv for å tøffe seg

- For å bli respektert må man være rå, sier leder for Ungdom Mot Vold, Farid Bouras. Han er bekymret for trenden med økende knivbruk blant unge. Verken Freddy (20), Rachid (19), Larsen (21) eller «Ridder» (18) er i tvil om at det er mange ungdommer som går omkring med kniv til vanlig.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

- Noen går med kniv for å tøffe seg, mens andre har det for å forsvare seg. Det er gjerne når man har det med seg på byen og drikker øl at det kan gå galt, sier Larsen. Han går ikke med kniv selv, men kjenner flere som gjør det.

- Det skjer episoder der kniv eller andre stikkvåpen blir brukt. Senest på nyttårsaften var det en kar som blei kutta med en flaske, sier Rachid.

- Må være rå

Gutta virker ikke bekymret over det de karakteriserer som en markant økning i bruk av våpen, og nettopp dette er en trend

- Folk tar dop og blir likegyldige, sier han.

Bouras har også lagt merke til en økning i bruk av våpen, enten til forsvarsbruk eller som et middel for å vinne respekt, markere seg eller true eventuelle «motstandere».

- Det er en del gjenger som slåss om å kontrollere utesteder, og da bærer man naturlig våpen, sier han.

Viste pistol

På utestedet Bozo i Oslo har det vært en del episoder, og dørvakten, som helst vil være anonym, er ikke i tvil om at det er våpen blant folk.

- Jeg vet at enkelte har våpen, sier han, og forteller at det senest for en uke siden var en gutt som viste fram en pistol.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer