Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Presidentvalget 2016

Går med sikkerhetsnål for å vise forakt mot Trump og hans uttalelser

«Nål-bølge» i USA.

SIKKERHETSNÅL: Amerikanere legger ut bilde av seg selv på sosiale medier med sikkerhetsnål på brystet. #Safetypin skal vise støtte til de gruppene i samfunnet som Donald Trump har snakket stygt om under valgkampen. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix
SIKKERHETSNÅL: Amerikanere legger ut bilde av seg selv på sosiale medier med sikkerhetsnål på brystet. #Safetypin skal vise støtte til de gruppene i samfunnet som Donald Trump har snakket stygt om under valgkampen. Illustrasjonsbilde. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I lys av at Donald Trump har blitt valgt til president, og for å følge opp en trend fra Brexit, har flere amerikanere begynt å gå med sikkerhetsnål på brystet, skriver Huffington Post.

Der man vanligvis henger en rosa sløyfe for å støtte kreftsaken, har amerikanere begynt å valgt å feste en sikkerhetsnål for å vise støtte til alle som føler seg redde som følge av at Trump har blitt president.

#safetypin

På sosiale medier sprer folk bilde av seg selv med en sikkerhetsnål og skriver emneknaggen #safetypin.

Sikkerhetsnålen symboliserer blant annet støtte til immigranter, flyktninger og kvinner som har fått gjennomgå fra Trumps uttalelser under valgkampen. Det skal også vise støtte til dem som er redde for framtiden.

- Om jeg vinner, skal de tilbake. Det sier jeg dere, de skal tilbake, sa Trump om syriske flyktninger som søker om asyl i USA, under valgkampinnspurten i oktober.

- Jeg vet at mange folk vi si «å, det er ikke snillt». Men vi har ikke råd til å være snille. Vi tar vare på hele verden, fortsatte han.

Mens det protesteres med vold flere steder i USA, har noen begynt å indirekte vise hva de mener, altså støtte marginaliserte grupper som er redde.

Trend fra britene

Med emneknaggen #safetypin deler folk bilder på Twitter og Instagram.

«Safetypin» startet i Storbritannia etter at det ble kjent at de ønsker å melde seg ut av EU, for å blant annet bestemme selv hvor mange innvandrere og flyktninger samveldet kan ta i mot. Den gang var det for å vise støtte til de sistnevnte gruppene.

Blant annet skuespiller Patrick Stewart, kjent fra Star Trek, har kastet seg på trenden (se under).

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!