Går mot brudd

Det går mot brudd i budsjettforhandlingene mellom Ap og regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Etter at Bondevik & co. brøt budsjettforhandlingene med Frp, og vendte seg mot Ap, har mange spådd at samtalene med Ap også ville bryte sammen. Selv har statsminister Kjell Magne Bondevik varslet at han kan komme til å ta i bruk kabinettsspørsmålet for å få vedtatt et statsbudsjett for neste år.

Nye samtaler

I går kveld innfridde partene i så måte forventningene da de pakket koffertene og forlot nasjonalforsamlingen ved 23-tida.

Regjeringspartiene og Ap har satt en frist på seg til i formiddag for å informere om utviklingen av budsjettforhandlingene.

Ordene som ble brukt i går kveld, var «vanskelig», «stor avstand» og «vi må ha mer». Opptil flere ganger i løpet av kvelden tok Ap-leder Jens Stoltenberg turen ut på gangen for å avgi samme kommentar. Stemningen bar ikke preg av dramatikk, snarere tvert imot.

Men innimellom lot Ap-leder Jens Stoltenberg seg irritere av statsminister Kjell Magne Bondevik. Utgangspunktet var kommentarer statsministeren ga til presse og kringkasting der han karakteriserte regjeringens tilbud som meget godt, og at man hadde strukket seg langt for å komme Ap i møte. Bondevik uttalte også at regjeringen langt på vei delte Ap's hovedprioriteringer, blant annet sysselsetting og velferd i kommunene.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer