Går mot brudd

Det går mot brudd i budsjettforhandlingene mellom Ap og regjeringen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter at Bondevik & co. brøt budsjettforhandlingene med Frp, og vendte seg mot Ap, har mange spådd at samtalene med Ap også ville bryte sammen. Selv har statsminister Kjell Magne Bondevik varslet at han kan komme til å ta i bruk kabinettsspørsmålet for å få vedtatt et statsbudsjett for neste år.

Nye samtaler

I går kveld innfridde partene i så måte forventningene da de pakket koffertene og forlot nasjonalforsamlingen ved 23-tida.

Regjeringspartiene og Ap har satt en frist på seg til i formiddag for å informere om utviklingen av budsjettforhandlingene.

Ordene som ble brukt i går kveld, var «vanskelig», «stor avstand» og «vi må ha mer». Opptil flere ganger i løpet av kvelden tok Ap-leder Jens Stoltenberg turen ut på gangen for å avgi samme kommentar. Stemningen bar ikke preg av dramatikk, snarere tvert imot.

Men innimellom lot Ap-leder Jens Stoltenberg seg irritere av statsminister Kjell Magne Bondevik. Utgangspunktet var kommentarer statsministeren ga til presse og kringkasting der han karakteriserte regjeringens tilbud som meget godt, og at man hadde strukket seg langt for å komme Ap i møte. Bondevik uttalte også at regjeringen langt på vei delte Ap's hovedprioriteringer, blant annet sysselsetting og velferd i kommunene.

Ingen vil overta

- Vi var enige om ikke å uttale oss om dette, sa en irritert Stoltenberg.

Dersom det blir brudd mellom Ap og regjeringspartiene, går det mot at Bondevik vil ta i bruk kabinettsspørsmål for å få vedtatt et budsjett. Han vil få Stortingets flertall for budsjettet fordi ingen andre ønsker å overta statsministervervet nå.

ALVOR: Ap-leder Jens Stoltenberg forlot i går kveld Stortinget uten å ha kommet nærmere en løsning på budsjettforhandlingene. KrFs parlamentariske leder Jon Lilletun og Høyres parlamentariske leder Oddvard Nilsen kan ikke innfri Ap's krav.