Går mot het høst i hyttemarkedet

Meglerhuset Sædberg klokket inn to nye hyttesalg denne uken. Spørsmålet nå er hvor mange som tar med seg en nytent hyttedrøm hjem fra tidenes sommerferie.

 Bedre marked:  Meglerhuset Sædberg i Kristiansand melder om bedre tider i hyttermarkedet.
Bedre marked: Meglerhuset Sædberg i Kristiansand melder om bedre tider i hyttermarkedet.Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): «Hyttesalgene ruller inn», skrev Finansavisen sist lørdag.

Etter flere magre år med forsvinnende få salg og hyttepriser i fritt fall, har årets knallsommer medført større aktivitet enn på lenge.

I Larviksområdet er for eksempel salget så langt i år 30 prosent høyere enn på samme tid i fjor, og flere av de tradisjonelle hyttekommunene nedover kysten kan vise til tilsvarende resultater.

- Det er en ganske annerledes tilstand i dette markedet nå sammenlignet med i fjor, sier for eksempel meglerveteran Gustav Sædberg i Kristiansand, kledelig beskjedent, til Finansavisen.

Han legger ikke skjul på at «rammebetingelsene» er særdeles viktige.

- Dette er den andre sommeren på rad med perfekt vær, og det bidrar selvfølgelig til kjøpelysten i dette markedet, legger han til.

To ferske hyttesalg Allerede før sist helg hadde Meglerhuset Sædberg passert fjorårets 13 hyttesalg. Denne uken har enda noen objekter forsvunnet fra til salgs-listen.

- Hytte nummer 16 gikk i går og hytte nummer 17 gikk i dag, sa Sædberg da Finansavisen snakket med ham onsdag.

Førstnevnte var en flunkende ny og eksklusiv hytte i Søgne med god utsikt og svømmebasseng på verandaen. Prisantydning var 5,95 millioner kroner.

- En kollega av meg solgte denne. Hytta gikk rett under prisantydning, forteller Sædberg.

Dagen etter var turen kommet til en hytte på Homborøy. Prisantydning var 6 millioner kroner.

- En fantastisk eiendom med havutsikt, flotte omgivelser og høy standard. Her ble det faktisk budrunde og vi endte greit over prisantydning, sier megleren til Finansavisen.

Dyrere = tyngre Feriefolket har for lengst tatt i bruk begreper som «drømmesommer», og med de siste ukers gode aktivitet i hyttemarkedet smører meglerstanden også tykt på.

Det er imidlertid ikke slik at alt blir revet vekk.

I skrivende stund har for eksempel Meglerhuset Sædberg oppunder 30 fritidseiendommer annonsert på Finn.no. Blant dem flere overliggere i høyere prisklasser, som Linn og Atle Brynestads perle på Bergsøya utenfor Lillesand til 25 millioner kroner, skriver Finansavisen.

Her er det imidlertid bevegelse, hevder Sædberg.

- Det kan skje noe nå. En interessent kom på banen denne uken, og vi er i ferd med å sjekke ut mulighetene, sier megleren.

Det vil i tilfelle være en etterlengtet løsning. Landstedet lå ute gjennom både 2012 og 2013, samt så langt i 2014, uten å bli solgt.

Det er mye igjen Sesongen er ikke ferdig selv om det går mot ferieslutt og skolestart for mange. I disse dager er det mange som tar med seg hyttedrømmen hjem til hverdagen, tipper Sædberg.

- Når man er på ferie, så er man på ferie, begynner han, og fortsetter:

- Man kan gjerne reise rundt i skjærgården og kikke og drømme, men det er mange som plukker frem planene på ordentlig først når de er hjemme igjen. Hyttesesongen er langt fra over.

Antall innkommende telefonsamtaler er bevis godt nok, mener megleren.

- Jeg fikk sikkert ti henvendelser bare i går, og vi har fortsatt både august og september igjen av sesongen, sier han til Finansavisen.

Flere nyheter Hyttebunnen nådd: - Melder om storsalg av hytter i sommervarmen
- Ikke gå i ettromsfella
- Prisene på hytter i Norge er sinnssvake