Striden om Ullevål sykehus

Går mot sine egne: - Alvorlig overkjøring

Sp-veteran Per Olaf Lundteigen går ut mot egen regjering i striden om Ullevål sykehus. - Det er et forsøk på å dempe lokaldemokratiet, sier han.

UT MOT REGJERINGEN: Sp-representant Per Olaf Lundteigen stemte i formiddag for Rødts forslag om å avvise statlig regulering av en tomt i Oslo for å sikre nytt sykehusbygg. Flertallet i Oslo bystyre går mot prosjektet og kommunens planmyndigheter har ikke fått ferdigbehandlet det. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet
UT MOT REGJERINGEN: Sp-representant Per Olaf Lundteigen stemte i formiddag for Rødts forslag om å avvise statlig regulering av en tomt i Oslo for å sikre nytt sykehusbygg. Flertallet i Oslo bystyre går mot prosjektet og kommunens planmyndigheter har ikke fått ferdigbehandlet det. Foto: Kristin Svorte/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Sp-veteran Per Olaf Lundteigen stemte i formiddag mot egen regjering, som vil overkjøre Oslo kommune i striden om ny sykehusstruktur i Oslo.

Regjeringen vil bruke statlig reguleringsplan for å sikre seg en tomt på Gaustad i Oslo til nytt sykehusbygg.

Lundteigen bekrefter overfor Dagbladet at han var den ene Sp-stemmen i voteringen for Rødts forslag.

Rødts forslag fikk støtte fra SV, MDG, Venstre, Frp, Pasientfokus - og altså Lundteigen.

Lundteigen sa i en stortingsdebatt i desember at Oslo kommune må få fortsette reguleringsprosessen.

«Oslo kommunes planavdeling er Norges største og bør være suverent best skikket til å se alle sider av reguleringsplansaken. Etter at den faglige planmyndigheten har kommet med sin vurdering, vil Oslo bystyre på vanlig måte ta stilling til reguleringsplanen. Jeg vil derfor utfordre de andre helsepolitiske talspersonene i denne salen til å si sin mening, om de er enig i en slik vanlig lokaldemokratisk behandling av reguleringsplanen, saken om bygging av nye sykehus for Oslo universitetssykehus, altså å gå imot statlig reguleringsplan.»

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer