Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går ned fra prekestolen

Konservative Pat Robertson fra Den kristne koalisjon i USA trapper ned. Kritikerne tror dette blir organisasjonens undergang.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Pat Robertson grunnla og bygde opp Den kristne koalisjon til å bli en av de mest innflytelsesrike organisasjonene på den konservative fløyen i amerikansk politikk. Nå trekker 71-åringen seg tilbake, skriver USA Today.

På sin hjemmeside skriver Robertson at «jeg vil bruke de siste årene mine på å fokusere på ting som vil få ut best mulig åndelig utbytte». Han skriver at han USA nå opplever en «åndelig vekkelse» og det vil han være en del av.

Robertson stiftet Den kristne koalisjon i 1989, ett år etter at han mislyktes i å bli republikanernes presidentkandidat. Ett av koalisjonens mål har vært å få flest mulig konservative kristne i politiske stillinger, noe Robertson mener de har lykkes med.

- Jeg tror ikke George W. Bush ville vært president uten oss, skriver han på sin hjemmeside.

- Synkende skip

Det blåste også kraftig rundt Robertson etter at han og vekkelsespredikant Jerry Falwell etter terrorangrepet 11. september sa at angrepet skyldtes at «Gud var sint på amerikanske homofile, liberale og de som er for abort». Begge trakk det seinere tilbake.

Koalisjonens medlemstall har vært synkende og når Robertson forsvinner tror mange kritikere at også inntektene forsvinner. Robertson sier at det nå er opp til Gud å finne noen til å ta over for ham.

Barry Lynn fra organisasjonen for opprettholde skillet mellom stat og kirke i USA, sier at Robertson forlater et synkende skip.

- De kan ikke overleve uten Robertsons finansielle og politiske innflytelse, sier han ifølge USA Today.

Hele Norges coronakart