Går over 100 millioner i overskudd, men nekter de kioskansatte etterlønn

Når ferga legges ned er det bare de kioskansatte som ikke får etterlønn. Det ville kostet rederiet rundt 1,2 millioner kroner å gi dem det samme som resten av mannskapet.

- SÅRENDE: Solveig Fjellstad, Aud Voll og Nina Steinsland har jobbet i kiosken på ferga MF «Ryfylke» i 13, 40 og 26 år. At de og de andre kiosk-ansatte er de eneste blant mannskapet som ikke får etterlønn, opplever de som sårende og urettferdig. Foto: Tri Nguyen Dinh / Fri Fagbevegelse
- SÅRENDE: Solveig Fjellstad, Aud Voll og Nina Steinsland har jobbet i kiosken på ferga MF «Ryfylke» i 13, 40 og 26 år. At de og de andre kiosk-ansatte er de eneste blant mannskapet som ikke får etterlønn, opplever de som sårende og urettferdig. Foto: Tri Nguyen Dinh / Fri Fagbevegelse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Dagbladet skrev torsdag om Aud, Solveig og Nina, som i en årrekke har jobbet i kiosken på ferga MF «Ryfylke». Når ferjesambandet Stavanger-Tau legges ned den 31. desember i år, er de som jobber i cateringen om bord på MF «Ryfylke» og en annen ferge, MF «Hardanger», de eneste som ikke får tre måneders etterlønn.

Totalt er det snakk om åtte kioskansatte som blir berørt.

Grunnen til at de andre på ferga, driftsbemanningen, får etterlønn, er fordi rederiet Norled er redd bemanningen skal slutte før sambandet legges ned, skriver Fri Fagbevegelse, som først omtalte saken.

Rederiet har uttalt at de cateringansatte er lett å erstatte og at behovet for at de forblir i jobbene sine ikke er like stort. Cateringansatte er ikke en del av sikkerhetsbemanningen, begrunner de.

Million-overskudd

Ifølge en ny artikkel i Fri Fagbevegelse, går det svært bra med økonomien til Norled:

Selskapets nyeste regnskapstall viser at de seneste resultatene er 100 millioner før skatt 2015, 120 millioner i 2016, 110 millioner i 2017 og 228 millioner i 2018. I 2018 ble årsresultatet på 186 millioner kroner, skriver de.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer