Ramzan Kadyrov:

- Går over alle grenser

Tsjetsjenske styrker er sannsynligvis beordret til å iverksette operasjoner i Ukraina, ifølge tenketank. Samtidig raser Tsjetsjenias leder mot Europa. - Han har alltid sagt vanvittige ting, men ikke på denne måten, sier ekspert.

PISTOL: I et intervju med den russiske statskanalen viste Tsjetsjenias leder Ramzan Kadyrov fram pistolen han vil at Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj skal skyte seg selv med. Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Satanistene skal få sin velfortjente straff», skriver Ramzan Kadyrov på sin Telegram-kanal tirsdag.

Det russiske militæret har sannsynligvis beordret tsjetsjenske styrker til å iverksette operasjoner i Ukraina.

Det skriver den amerikanske tenketanken Institute for the Study of War (ISW) onsdag.

Kadyrov, den fungerende lederen i den russiske delrepublikken Tsjetsjenia, skriver i et innlegg på meldingstjenesten Telegram at tsjetsjenske styrker har fått hovedansvaret for Donetsk-fronten øst i landet.

Styrkene vil iverksette «aktive kamphandlinger» med mål om å «frigjøre flere bosettinger», hevder Kadyrov videre.

Det er i så fall første gang på nesten et år at tsjetsjenske styrker deltar i høyintensitets-kampoperasjoner, skriver ISW.

I oktober i fjor ble Kadyrov forfremmet til generaloberst i den russiske hæren, ifølge det statseide russiske nyhetsbyrået Tass.

Fredag melder også Det russiske forsvarsdepartementet at tsjetsjenske styrker har startet en offensiv nær byen Marinka i Donetsk-regionen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer