Går solo med skolesangboka

- Vi kan ikke bare rave oss inn i år 2000 uten å se oss litt tilbake, sier Lars Lillo-Stenberg og plukker fram skolesangbokas fremste slagere. På sitt første soloalbum har han vraket egne låter til fordel for «Jeg gikk en tur på stien» og «Alle fugler små, de er».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

«Å var jeg en sangfugl» heter solodebuten til Lars Lillo-Stenberg som gis ut 9. oktober. Sjefen for deLillos, kjent som en av landets beste låtskrivere, har ikke skrevet en eneste note på plata. For hva skal man med nye låter når Mads Bergs «Skolens Sangbok» er full av skjulte perler.

- Dette er en glemt del av norsk musikkhistorie som jeg synes det er moro å få fram i lyset, sier Lillo-Stenberg.

«Løft ditt hode»

Blant sangene, for her snakker vi om sanger og ikke om låter, Lars Lillo tar for seg, er:

· «Alle fugler små, de er»

· «Jeg gikk en tur på stien»

· «Sønner av Norge»

· «Mot i brøstet»

· «Løft ditt hode, du raske gutt»

· « Kom mai, du skjønne, milde»

- Lars klarer å gjøre disse trauste og slitne skolesangene til ypperlige popsanger, kommenterer Erik Hillestad. Han er platas far i form av at det var hans idé å få Lillo-Stenberg til å spille inn dette materialet. Dessuten er Hillestad platas produsent og direktør for Kirkelig Kulturverksted, selskapet som utgir «Å var jeg en sangfugl». I disse dager legger Hillestad og Lillo-Stenberg siste hånd på «Å, var jeg en sangfugl» i Rainbow Studio i Oslo.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer