Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går som en kule

Den lille iskremprodusenten Kulinaris «stanget hodet i taket». Nå har de mulighet til å tredoble produksjonen.

KAN BLI STØRRE: Kulinaris produserte 500.000 liter iskrem i fjor. Nå kan de ifølge daglig leder Roar Langli  vokse seg større uten store investeringer. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen
KAN BLI STØRRE: Kulinaris produserte 500.000 liter iskrem i fjor. Nå kan de ifølge daglig leder Roar Langli  vokse seg større uten store investeringer. Foto: Eivind Yggeseth / Finansavisen Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Finansavisen): 2016 ble resultatmessig det beste året noensinne for Kulinaris. Med ny fabrikk har den lille iskremprodusenten nå muligheter til å tredoble produksjonen, skriver Finansavisen.

I fjor satt Kulinaris igjen med 2,1 millioner kroner av en omsetning på 30,8 millioner. Året før var fasiten et underskudd på 1,1 millioner kroner og en omsetning på 29,1 millioner kroner.

- 2015 var et spesielt år; et år vi gjerne vil glemme. Da er det ikke så rart at 2016 ble bedre , sier daglig leder Roar Langli til avisen.

Stanget hodet i taket

Bygging av ny fabrikk tok ifølge Finansavisen mye av fokuset i 2015, som også var et år med dårlig iskremsommer. I tillegg gikk kunden Froyo, med ni YoBerry-utsalgssteder, konkurs.

- Vi stanget hodet i taket i de gamle lokalene. Nå har vi samlet lager og drift på samme adresse på Trollåsen, og vi har mulighet for å vokse mye uten store investeringer, forteller Langli.

- Vi har ikke et mål om å bli så store, men i disse lokalene kan vi produsere tre ganger så mye som i de gamle, sier Kulinaris-sjefen til avisen.

En medium sommer

Kulinaris leverer i dag produktene sine til 350-400 dagligvarebutikker og til noen hundre cafeer, restauranter og isbarer.

- Vi har vekst i begge markeder, men storhusholdning står for 60 prosent av vår omsetning, forteller Langli til avisen.

Nå håper Kulinaris-sjefen at vi går en medium sommer i møte. Det er nemlig bedre for issalget enn en veldig varm sommer. Blir det for varmt går folk på stranden i stedet for å dra på kjøpesenteret og spise is.

- Utviklingen er veldig væravhengig, men hvis vi får en medium sommer regner jeg med at vi vil vokse med 15 til 20 prosent, sier Langli til Finansavisen.

Flere nyheter:

Krever 17 millioner av eiendomsmegleren
Norges dyreste naboer
- Pengene går til småpikene våre

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media