Corona og fraværsregler:

- Går syke på skolen

Assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad sier han er kjent med at syke elever møter opp på skolen for å ikke få fravær. - Krevende situasjon, svarer Kunnskapsdepartementet - og lover en løsning så raskt som mulig.

Assisterende helsedirektør, Espen Rostrup Nakstad, sier vi kan ha en utfordrende tid i vente dersom vi er uheldige. Reporter: Julie Tran. Video: Dagbladet TV. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

- Vi er kjent med utfordringene knyttet til at noen elever møter opp på skolen med luftveisinfeksjoner for ikke å få fravær, men reglene for dette er det Kunnskapsdepartementet som utreder før de besluttes av regjeringen.

Det skriver assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad i en SMS til Dagbladet søndag kveld.

Smitten økte med 54 prosent og flere coronapasienter ble innlagt på sykehus i forrige uke, skriver Folkehelseinstituttet i sin siste ukerapport.

Den siste tida er det meldt om smitteutbrudd ved skoler flere steder i landet. Smittevernekspert Steinar Westin og kommunedirektør Morten Wolden i Trondheim er blant dem som peker på fraværsreglene i skolen.

- Vi har sett store utbrudd på flere skoler. Mange går fortsatt på skolen, selv om de er syke, bare for å unngå for mye fravær på grunn av fraværsreglene. Det er rene idiotien at de ble innført igjen. Fastlegene må slippe å bruke tid på å skrive sykemelding til småsyke pasienter, sa Westin i Dagbladet lørdag.

Statssekretær Kristina Torbergsen skriver i en e-post til Dagbladet at Kunnskapsdepartementet «jobber med en løsning for fraværsregler» - og vil komme tilbake så raskt de klarer.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.