Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går til kamp mot rasisme i LO

Organisasjonen mener solidariteten blant norske arbeidstakere er truet.

KAMP: LO-leder Roar Flåthen flankert av de nyvalgte nestlederne, Gerd Kristiansen fra Fagforbundet og Tor-Arne Solbakken fra NTL,  etter valget på LO-kongressen i Oslo torsdag ettermiddag.
Foto:  Terje Bendiksby / SCANPIX .
KAMP: LO-leder Roar Flåthen flankert av de nyvalgte nestlederne, Gerd Kristiansen fra Fagforbundet og Tor-Arne Solbakken fra NTL, etter valget på LO-kongressen i Oslo torsdag ettermiddag. Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

LO vil trappe opp kampen mot fremmedfrykt på norske arbeidsplasser. Organisasjonen mener solidariteten blant norske arbeidstakere er truet.

- Det gjøres mye bra i LO og i våre fagforbund når det gjelder å ta vare på og tilrettelegge for arbeidsinnvandrere. Men vi har fortsatt en lang vei å gå, sier LO-nestleder Gerd Kristiansen til Dagsavisen.

Hun mener fremmedfrykten eksisterer i beste velgående på norske arbeidsplasser, noe som kan bli et problem siden Norge vil trenge stadig flere arbeidsinnvandrere i årene som kommer.

- Vi har en jobb å gjøre her. Vi må sette dagsorden, vi kan ikke la det passere at mange, også blant våre medlemmer, går rundt og tror at 90 prosent av innvandrerne i Norge ikke har lovlig rett til å oppholde seg her, sier hun.

LO vil derfor i samarbeid med Norsk Folkehjelp og Arbeidernes Opplysningsforbund (AOF) starte et opplysningsarbeid fra grunnen av. Det betyr at LO-ledelsen, i samarbeid med de enkelte forbundene, aktivt vil oppsøke norske arbeidstakere for å snakke om innvandring og arbeidsliv.

- Jeg tror ikke dette handler om bevisst rasisme, men snarere om frykten for det man ikke kjenner, sier Kristiansen.

(NTB)Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling