Går til karusellkrig

Tusenfryd erklærer karusellkrig mot Liseberg etter at de i går viste planene for sin nye berg-og-dal-bane: Speedmonster.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Direktør på Tusenfryd, Linda Bernander Silseth, viste stolt fram superattraksjonen i går.

-  Nå behøver ikke nordmenn dra ut av Norge for å få den råeste karusellopplevelsen. Speedmonster blir den råeste berg-og-dal-banen i Skandinavia, sier Silseth.

Speedmonster vil med hjelp av 6000 hestekrefter skyte deg fra 0 til 90 kilometer i timen på 2,2 sekunder. Du får ta loop rundt rulletrappa ved inngangen til Tusenfryd, og du vil være vektløs sju ganger i løpet av de 69 sekundene moroa varer. Banen har en prislapp på 60 millioner kroner.

Karusellkappløp

Liseberg i Göteborg tar Tusenfryds gigantplaner med stor ro. De har en egen krigstaktikk.

-  Dette betyr en framgang for Tusenfryd, men for oss betyr det ingenting, sier visedirektør i Liseberg, Mats Wedin.

Han var på plass for å sniktitte på «fiendens» kommende arsenal i går. «Kanonen» åpnet tidligere i år på Liseberg. Den likner Tusenfryds nye supervåpen. Wedin innrømmer at Liseberg ikke har den største berg-og-dal-banen i Skandinavia lenger, men han erklærer ingen våpenhvile for det. Snarere tvert imot.

-  Tusenfryd slår oss bare på én ting, og det er i fotball, sier han og fortsetter:

 KONKURRENT:  Tusenfryd, her representert ved direktør Linda Bernander Silseth, tar opp kampen med Liseberg om den råeste berg-og-dal-banen i Skandinavia. Foto: Rune I. Myhre
KONKURRENT: Tusenfryd, her representert ved direktør Linda Bernander Silseth, tar opp kampen med Liseberg om den råeste berg-og-dal-banen i Skandinavia. Foto: Rune I. Myhre Vis mer

-  Vi har store planer. Den blir større og bedre enn Speedmonster.

Motangrep

Wedin legger til at selv om berg-og-dal-banen er den største, lengste, raskeste, tøffeste og råeste verden har sett, behøver den ikke nødvendigvis være den beste.

-  Vi skal ha det beste, ikke nødvendigvis den største. Det er opplevelsen som teller, hevder Wedin.

Silseth i Tusenfryd går straks til motangrep.

-  Karusellfolket søker opplevelser som hele tida topper deres forrige karusellopplevelse. Det skal bli vanskelig for Liseberg å toppe denne når vi åpner monsteret 23. april neste år, sier Silseth.

KANONEN: Dette er Lisebergs nye berg- og dalbane.