Går til politiet med opptak av SS-Jensen

- Han er en nazist. Og jeg skylder han ikke en krone, sier Geir Ove Kvalheim.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

LES OGSÅ:• - Har svindlet frontkjempere for 600.000

•  - Spansk politi på nazijakt hos norsk pensjonist

• - Vil ha norsk stornazist for retten

(Dagbladet.no): Filmskaperen Geir Ove Kvalheim (37) har nærmere 80 timers videoopptak med den Spania-bosatte norske frontkjemperen Fredrik Jensen (86). I morgen går han til politiet i Oslo med det som allerede skulle vært en tv-dokumentar om Jensen og hans nazi-nettverk i Sveits, Frankrike, Tyskland, Østerrike og Sverige.

- Fredrik Jensen er en aktiv nazist som har en edderkopprolle i et europeisk nettverk mellom krigsforbrytere og nynazister. Jeg hadde planlagt å overlate materialet til politiet seinere. Men nå gjør jeg det direkte for å bli renvasket fra stempelet som svindler, sier Kvalheim til Dagbladet.no.

Jensen har tidligere avvist at han fortsatt er nazist eller at han har kontakt med krigsforbrytere.

- De eneste jeg har vært i kontakt med er kameratene jeg slåss i felten med, sa han til Dagbladet.no tidligere denne uken.

Jobbet med dokumentar i åtte år

Kvalheim er både skuespiller og filmskaper. Siste skuespillerjobb var som sivil politimann i den nordiske krimserien «Kodenavn Hunter». Til daglig er han opptatt med videoproduksjon for næringslivet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.