Går til rettssak mot Winnie Mandela

JOHANNESBURG (NTB-Reuters-AFP): Den britiske politikeren Emma Nicholson vil anlegge sak mot Winnie Madikizela-Mandela for drapet på den 14 år gamle aktivisten Stompie Seipei.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Sannhetskommisjonen, som nå avhører vitner i forbindelse med at påstandene om at Stompie direkte eller indirekte ble mishandlet og drept av Winnie Mandela, har ingen dømmende myndighet. Dermed må en privatperson eller myndighet anlegge sak mot henne om hun skal bli dømt i henhold til sørafrikansk lov.

  Den tidligere britiske parlamentarikeren Emma Nicholson fungerer som verge for Katiza Cebekhulu, som var medlem av Winnie Mandelas «livgarde», den såkalte Mandela United Football Club. Under denne ukens høring i Sør-Afrikas Sannhets- og forsoningskommisjon forklarte Cebekhulu at han selv hadde sett Winnie Mandela drepe Stompie med en kniv.

Følelsesladet

Sannhets- og forsoningskommisjonen hørte tidligere onsdag et følelsesladet vitneprov fra den hvite metodistpresten Paul Verryn, som gråtende beklaget at han ikke hadde klart å beskytte Stompie. Det var fra hans prestegård «fotballklubben» bortførte de fire ungdommene, etter at Winnie Mandela først hadde beskyldt Verryn for å ha misbrukt guttene seksuelt.

  Verryn, som nå er biskop, sa han hadde kjempet hardt med seg selv for å tilgi og forsone seg med Winnie, selv om hun ikke ønsket hans tilgivelse.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer