Går til sak etter giardia-dødsfall

Kvinne i Bergen døde.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien til en kvinne som døde etter å ha blitt syk av giardia-parasitter i drikkevannet, går til rettssak mot Bergen kommune.

Stevningen ble levert til Bergen tingrett tirsdag. Familien har forhandlet med kommunen for å komme fram til et forlik etter at den 36 år gamle kvinnen døde i oktober 2004.

- Etter å ha vært i dialog med kommunen i så lang tid uten at det har vært mulig å til en ordning som begge parter kan akseptere, ser ikke de etterlatte noen annen løsning enn å få saken rettslig avgjort. De føler sterkt behov for en avklaring i saken, sier familiens advokat Fredrik Gisholt til Bergens Tidende.

Kommunen blir stilt overfor krav om erstatning etter produktansvarsloven og krav om oppreisning. Familien ønsker ikke å antyde noe beløp.

Dette er den første saken som ender i retten etter giardia-utbruddet i Bergen i 2004, men kommunen må trolig belage seg på flere saker. Om lag ti bergensere er fortsatt sterkt preget av sykdom, og har varslet at de vil kreve erstatning i millionklassen.

(NTB)