Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Går tregt for Fagerstrand-huset

Anders og Stine får ikke den prisen de ønsker. Eiendomsmegler innrømmer at taksten er overdrevet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no:) Det går ikke helt som forventet med salget av drømmehuset som ble bygget på direkten i TV 2- programmet «Fagerstrand» i fjor.

For litt siden skrev Dagbladet.no at vinnerparet Anders og Stine nå har lagt huset de vant ut for salg, og at taksten var satt til 3.3 millioner.

En måned og hele tre visninger senere, er Norges mest profilerte hus fremdeles ikke solgt.

- Salget går tregere enn forventet, og det har ikke kommet inn bud som man er villige til å akseptere, vedgår eiendomsmegler Marianne Dåsnes i Deal Eiendom.

Ved første visning gjorde eiendomsfirmaet sitt for å gjøre stas på huset fra tv-programmet. Det ble servert kaffer og kaker og «Cæsar»-skuespiller Kim-Daniel Sannes (Storm) var leid inn som vert. Likevel fikk ikke sjarmoffensiven boligkjøperne til å grave dypere i lommeboka.

Det høyeste budet som har kommet inn er på 2.7 millioner ifølge Dåsnes. Det er over en halv million under takst. Nå mener eiendomsmegleren at taksten kan ha blitt satt for høyt.

- Det finnes mange kjøpere, men i Fagerstrand-områder ligger også flere boliger ute for salg. Noen av dem med en lavere pris enn huset fra tv-programmet. Boligverdien i området har nok steget raskere enn folk har rukket å oppfatte og dermed synes mange at det blir for dyrt, forklarer Dåsnes.

Hun tror også at tv-profileringen av huset kan ha gjort folk skeptiske.

- Det kan tenkes at folk har droppet å komme på visning fordi man har hatt en tanke om at dette huset uansett vil gå skyhøyt over takst- siden det tross alt er Fagerstrand-huset, sier megleren og legger til at salg av eneboliger i alle tilfeller pleier gå tregere enn salg av leiligheter.

Vinnerparet Stine og Anders er heller ikke særlig fornøyd med budene som har kommet inn på drømmehjemmet deres.

- Nei vi syntes 600 000 under takst er litt lavt. Vi hadde håpet på å få rundt tre millioner siden det var boligverdien som ble antydet i serien, sier Anders til Dagbladet.no.

Han forteller at de har lagt planene for sitt nye hjem i...utifra en takst på tre millioner for Fagerstrand-huset. Paret bestemte seg for å selge huset for å flytte nærmere familien sin nå som de har fått en liten datter.

- Kanskje kjøperne ikke har blitt fortrolige med at prisene er i ferd med å stige også på Fagerstrand. I tillegg er det elementer ved dette huset som gjør at verditaksten ligger høyere enn på et vanlig hus, for noen er det kanskje unødvendig høy standard, sier Anders.

Han sier imidlertid at de to ikke forhaster seg og at de til slutt håper på å få takstprisen. Fremover vil eiendomsfirmaet holde visninger for folk som henvender seg til dem direkte, og eventuelt kjøre en fjerde fellesvisning på sensommeren.