Inga Marte Thorkildsen (SV):

Går ut av byrådet

Siden 2015 har Inga Marte Thorkildsen vært en del av byrådet i Oslo kommune. Nå er hun ferdig.

FERDIG: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forlater byrådet i Oslo og blir erstattet av partikollega Sunniva Holmås Eidsvoll. Foto: Berit Roald / NTB
FERDIG: Skolebyråd Inga Marte Thorkildsen (SV) forlater byrådet i Oslo og blir erstattet av partikollega Sunniva Holmås Eidsvoll. Foto: Berit Roald / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Byråd for oppvekst og kunnskap, Inga Marte Thorkildsen (SV), går ut av byrådet i Oslo kommune. Inn kommer Sunniva Holmås Eidsvoll (SV).

Det melder Oslo kommune i en pressemelding.

Thorkildsen har vært byråd for oppvekst og kunnskap siden 2017. Fra 2015 til 2017 var hun byråd for eldre, helse og sosiale tjenester i Oslo.

- Thorkildsen har vært en sentral del av det rødgrønne byrådet siden starten, og har lagt ned en enorm innsats for barn og unge i Oslo. Hun har forvaltet en offensiv satsing på skolen og de ansatte og kvalitet i barnehagene. Jeg vil særlig takke henne for viktig og godt lederskap gjennom koronapandemien, sier byrådsleder Raymond Johansen (Ap) i pressemeldingen.

«Time-out»

Årsaken til at hun nå trer ut av byrådet, er uklar. I et lengre innlegg på Facebook skriver imidlertid Thorkildsen inngående om sin periode i Oslo byråd.

- Nå skal jeg rett og slett ta en time-out, tenke meg om og vurdere hva jeg vil videre. Så kjenner jeg meg sjøl såpass godt at jeg veit at jeg temmelig snart får lyst til å bruke alt engasjementet mitt på noe annet viktig, skriver Thorkildsen.

Hun skriver imidlertid at avgangen har ligget i kortene en stund.

- Når jeg nå takker av, så er det i trygghet om at min etterfølger vil gjøre en kjempejobb, skriver Thorkildsen, og legger til:

- At hun overtar nå, er fordi vi var enige om å sette en fot i bakken etter valget. Når jeg er klar på at jeg uansett ikke skal være med veldig mye lenger, mens hun vil det, var dette et bra tidspunkt å foreta endring på.

Tidligere statsråd

Thorkildsen var innvalgt på Stortinget fra Vestfold fra 2001 til 2013.

Fra 2012 til 2013 var hun barne-, familie-, likestillings- og inkluderingsminister i statsminister Jens Stoltenbergs (Ap) regjering.

Thorkildsen beskriver de seks årene hun har vært en del av byrådet i Oslo som «fantastiske», «spennende», «fartsfylte» og «krevende».

- En ekstra stor takk til sjefen min gjennom disse åra, Raymond Johansen, en utrolig inspirerende og modig politiker, nytenkende og støttende overfor oss som jobber sammen med ham. Uten ham i ryggen hadde det ikke gått å gjøre så dyptgripende endringer, skriver hun også i innlegget.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer